Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD MALIH CILJEVA DO VELIKIH UTRKA

Tajne velikih trkača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola nije svakodnevnim treninzima zamijenio djetinjstvo niti je trčanje pretvorio u profesiju, on je veliki jer trči za one koji to ne mogu.

Nikola Šira trčanjem se počeo baviti rekreativno prije svega godinu dana. Iako priznaje da je prije toga povremeno pokušavao samostalno trčati po kvartu, to nije bilo dugog vijeka. Ono što je Nikoli nedostajalo bila je grupna motivacija. „Kada je naša Vip škola trčanja kretala, priključio sam se iz čiste radoznalosti, sve je bolje nego da sjedim doma na kauču. Relativno brzo mi se trčanje sve više počelo sviđati i počela se javljati sve veća motivacija da nastavim dalje“, kazao je Nikola.

Pročitajte i ovo Zagreb Advent Run utrka Advent Run 2023. U užem centru Zagreba zatvaraju se važne prometnice: I tramvaji i autobusi voze izmijenjenim rutama Slika nije dostupna MLIJEČNA STAZA 2021. Počela UNICEF-ova utrka koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju: Zasad prijavljeno oko 6000 sudionika

Nikola ne krije da su treninzi izniman fizički napor, no ono što dobiva zauzvrat ipak je vrijednije: „Nekada je to sama činjenica da sam bio aktivan, a nekada su izvori motivacije neki mali ciljevi koje svakodnevno postavljam pred sebe. Dokazati samom sebi da mogu više i brže nego ikada prije“, rekao je Nikola.

''Wings For Life World Run'započinje 7. svibnja u 13 sati, a start utrke iz Zadra gledatelji će imati priliku pratiti na Novoj TV od 12.30 do 13 sati dok će cijelu utrku moći pratiti na portalu DNEVNIK.hr. Već četvrtu godinu za redom, Nova TV ponosni je partner ovog jedinstvenog projekta s humanitarnim ciljem.'

Osim što ostvaruje svoje osobne ciljeve, Nikola trči i za one koji to ne mogu. Prošlogodišnji „Wings For Life World Run“ kojemu je glavni cilj prikupljanje donacija za istraživanje leđne moždine, bio je prva utrka na kojoj je sudjelovao. „Slika koja mi je ostala u sjećanju je svakako prizor sa same utrke i kako brojni nepoznati trkači na dijelovima staze s uzbrdicom uskaču u pomoć sudionicima u kolicima i u trku ih guraju prema vrhu ne razmišljajući koliko će ih to usporiti i izmoriti za kilometre koji ih još čekaju.“

Da je svakim kilometrom srce sve veće, Nikola je osjetio na vlastitoj koži. „Ne morate biti veliki trkači, samo se uključite i podržite akciju pa makar samo prošetali tih par kilometara dok vas cilj ne stigne“, kazao je Nikola.

Ove godine na utrku u Zadar Nikola kreće nešto spremniji, a o tome svjedoči i njegova trenerica Željka Šaban Miličić, „Čak i kad ne odradi službeni trening zbog neke obaveze, uvijek traži da mu pošaljem trening da ga sam odradi. A najbolje se vidi i po rezultatu kada je svoj prvi polumaraton, nakon manje od godinu dana treninga, istrčao ispod 2 sata“, rekla je Željka, priznata triatlonka kluba Swibir, hrvatska Iron lady i trenerica Vip running tima.

Željka će zajedno s pedesetak članova Vip running tima sudjelovanje u utrci 7. svibnja posvetiti Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara kojoj će kroz platformu za dobrotvorni fundraising „Čini pravu stvar“ biti uplaćene donacije Vipneta u iznosu kotizacija koje su uplatili Vipovci, a i svi ostali mogu uplatiti svoju donaciju za spomenutu udrugu.

Željka se već desetak godina bavi triatlonom, no utrka u Zadru za njuima posebnu važnost: „Utrka je veličanstvena, nešto posebno, jer tada znaš da trčiš ne za sebe nego za one koji to ne mogu. U sjećanju mi uvijek ostane zadnji tren, zadnja sekunda kada me prestiže presretačko vozilo i onaj osjećaj da sam u tom trenu dala sve od sebe, ali ovaj puta ne za medalju nego za nekog drugog“.

Četvrto izdanje Utrka Wings for Life World Run startat će u nedjelju na 25 različitih lokacija diljem svijeta, a pritom je Zadar jedna od najatraktivnijih trkačkih pozornica kojoj se zaljubljenici u ovaj oblik sportske aktivnosti vraćaju iz godine u godinu.

Utrka Wings for Life World Run jedna je od 12 popularnijih i najposjećenijih utrka diljem Hrvatske koje podržava Vipnet.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Vipom i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene