Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila i Blanka Vlaišć

Svećenik u Splitu održao misu za poginulog košarkaša Kobea Bryanta: "Molimo da se na nebu igra sa svima svetima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Don Josip Ulić na Mejašima u Splitu u srijedu navečer održao je misu za poginulog košarkaša, ali i za hrvatske pilote koji su helikopterskoj nesreći smrtno stradali dan poslije. Svećenik je objasnio da je i sam igrao košarku te da ga vijest o njegovoj smrti pogodila.

U Župi sv. Spasa na Mejašima u Splitu don Josip Ulić održao je misu za poginulog košarkaša Kobea Bryanta, njegovu kćer Giannu, za sve preminule sportaše, ali i za dva hrvatska pilota koja su poginula u ponedjeljak. 

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

"Molimo te, Gospodine, za sve stradale u ovim helikopterskim nesrećama zadnjih dana. Budi milosrdan. Oprosti im grijehe, primi ih u svoje nebesko kraljevstvo, molimo te. Posebno molimo za naša dva pilota HV-a, Marina i Tomislava. Primi ih u svoje kraljevstvo radosti i mira. Molimo te i za Kobea Bryanta da iz ovog zemaljskog života u kojem je igrao košarku igra se na nebu sa svima svetima tebi na slavu, molimo te", rekao je svećenik za oltarom.

Don Ulić objasnio je da je i sam igrao košarku. 

"Budući da sam igrao deset godina košarku, prvi dres koji sam kupio bio je dres Kobea Bryanta. Odmah nakon nesreće čuo sam se sa svojim prijateljima košarkašima. Svi su bili tužni. Dogovarali smo se što ćemo, a budući da sam ja svećenik, bilo je logično da održimo misu za stradale. Kad smo kasnije čuli da su i naši piloti stradali, uključili smo i njih" rekao svećenik za Dalmacijadanas.

"Mi svećenici imamo svaki dan mise, a kao katolici dužni smo moliti jedni za druge. Tako smo obvezni moliti za svoje bližnje pogotovo. Njega fizički nismo susreli, ali bio nam je veliki uzor. Čim sam čuo da je nastradao, pomolio sam se za pokoj njegove duše, a odlučili smo održati i misu. Da okupimo sportaše i košarkaše, koji su i došli u velikom broju", dodao je don Ulić. 

Na misi su bili brojni sportaši, a među njima i atletičarka Blanka Vlašić. Svećenik se ne čudi, kaže da su kod njega svi dobrodošli. Objasnio je i da je svatko dobio neki talent i pozvan je da ga pronađe. 

Nakon mise na obližnjem igralištu zaigrali su košarku u čast preminulog košarkaša. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene