Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dolaze iz cijele hrvatske

Prosvjetari spremni za prosvjed: "Nema kompromisa – ili koeficijent 6,11 ili ništa! Ministrica bi se trebala vratiti na svoju početnu poziciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val nezadovoljstva širi se zemljom. Sutra će se tako učiteljima na prosvjedu u Zagrebu pridružiti članovi više od 50 različitih udruga i sindikata.

Transparenti, poruke, dresovi, u školi u Bregani sve je spremno za sutrašnji prosvjed, a gotovo svi iz škole sutra idu – na trg.

"Pokazat ćemo da mi mislimo ozbiljno, da tražimo da nas se sasluša, a s druge strane, ovime dajemo primjer i učenicima da se u životu treba znati boriti i izboriti za sebe", kaže Tomislav Mićić, profesor hrvatskog jezika u OŠ Milana Langa u Bregani.

I na prošli prosvjed stizalo se iz svih krajeva Hrvatske. Sutra će, najavljuju sindikati, prema Zagrebu krenuti 200-tinjak autobusa. Uz učitelje stalo je i više od 50 sindikata – od vatrogasaca, carinika do pravosudnih policajaca. Prosvjetari ne pristaju na kompromise, a na prosvjedu u ponedjeljak očekuju 20.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oglasila se i ministrica Sindikati ljuti zbog priča o tajnim sastancima i navodnim ponudama: "To su spinovi Vlade da ljude odvrate od prosvjeda"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Transparenti spremni Bivši profesori premijera i ministra pripremili transparente za veliki prosvjed: "Andrej, nismo te tako učili"

"Kompromisa nema, ili koeficijent 6,11 ili ništa", kaže Ivana Valjak Ilić iz Udruge nastavnici organizirano.

"Premijer je debelo u krivu. Iza ovog ne stoji nikakva politika i pokazuje duboko nerazumijevanje prema nama prosvjetarima, ne misli da se možemo organizirati sami na valu nezadovoljstva. S druge strane je pak u pravu, tu je politika iza svega, politika zanemarivanja odgoja i obrazovanja od svake vlade dosad, pa tako i Plenkovićeve", dodaje Valjak Ilić i ističe da bi Vlada trebala poslušati prosvjetare i uvažiti njihove zahtjeve.

Za ministricu Blaženku Divjak, koja ih je prvo podržala pa se predomislila, Valjak Ilić kaže da bi se ministrica trebala vratiti na svoju početnu poziciju. "Ona je kolegica i trebala bi razumjeti kako je nama prosvjetarima. Ionako je ona obrazovala mlade kolege koji ulaze u sustav kao novi profesori.

"U mandatu resornog ministra ne možete zauzeti stav 'ne bi se štel mešati'", zaključuje Valjak Ilić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene