Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebjezi u skupštini, saboru...

Je li mu nuđeno 3 milijuna kuna za transfer Bandiću? SDP-ovac Zvane Brumnić bez komentara nakon iskaza u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ispitivanja u USKOK-u SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić nije želio komentirati sumnje da mu je za prijelaz u stranku Milana Bandića nuđeno tri milijuna kuna.

"Reći ću samo da sam dao izjavu u USKOK-u", kratko je rekao Brumnić nakon izlaska iz sjedišta USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu. Istu je tvrdnju ponovio i na pitanje je li potvrdio ili opovrgnuo sumnje da mu je nuđen novac.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Na upit Dnevnika Nove TV, iz USKOK-a su odgovorili: "Nakon objave informacije da su SDP-ovcu Zvani Brumniću navodno nuđena tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića, obavještavamo Vas da USKOK u predmetnom slučaju provodi izvide o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije."

Prebjezi i u Saboru

Kad je riječ o prebjezima u saborski klub Milana Bandića, on o toj temi nije želio govoriti na domjenku SNV-a, održanog povodom proslave pravoslavnog Badnjaka.

"Vi ste smiješni, vi ste smiješni, nemojte kvariti ljudima Badnjak. Sačuvajte dostojanstvo Badnjaka", u prolazu je rekao Milan Bandić.

Premijer Andrej Plenković i Milan Bandić tijekom domjenka stajali su jedan pored drugoga, ali nisu progovorili ni riječi. Premijer se ponaša kao da prebjezi ne dolaze u vladajuću koaliciju.

"Za mene nema nikakih problema. Naša parlamentarna većina ima 77 zastupnika", rekao je Plenković.

Dodao je da sa zastupnicima koji prelaze u klub Milana Bandića nije razgovarao. Također je rekao da ne zna je li podrška Vladi prvi uvjet za prelazak u Bandićev klub.

Svaki četvrti zastupnik promijenio stranu u Saboru

Iako je slučaj doveo do USKOK-a, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak misli da premijer nije uključen u prelaske.

"On je šef države i mora odgovarati za svoje postupke i za ljude koji mu drže većinu. Da ima morala, raspisao bi izbore", rekao je Beljak. Dodao je da očekuje da će mu se USKOK javiti u ponedjeljak kako bi mu dao iskaz.

Iako ih je u Saboru upola manje nego nakon izbora, HNS-ovci su i dalje strateški partner HDZ-a. Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a, rekao je da nema informaciju da bi "morao biti zabrinut".

Premijeru se sviđa grčki i talijanski model izbornog zakona, gdje relativni pobjednik dobiva od 20 do 40 dodatnih zatupnika za stabilnost. Istovremeno, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da bi se držao hrvatskog običaja – osjećaja.

"Kada dođu izbori, trebamo dobro paziti komu dajemo svoj glas da nas ne iznevjeri i ode na drugu stranu", rekao je Bošnjaković. Također je rekao da su prelasci u Saboru izazvani lošom politikom stranaka oporbe.

Nakon ovih izbora svaki četvrti zastupnik razočarao je birače jer je izabran na jednoj, a sada djeluje na drugoj strani Sabora. A i oko 60 tisuća građana, koji su dali preferencijalne glasove, osobno su prevareni jer su očito glasali za krive osobe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene