Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebjezi u skupštini, saboru...

Je li mu nuđeno 3 milijuna kuna za transfer Bandiću? SDP-ovac Zvane Brumnić bez komentara nakon iskaza u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ispitivanja u USKOK-u SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić nije želio komentirati sumnje da mu je za prijelaz u stranku Milana Bandića nuđeno tri milijuna kuna.

"Reći ću samo da sam dao izjavu u USKOK-u", kratko je rekao Brumnić nakon izlaska iz sjedišta USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu. Istu je tvrdnju ponovio i na pitanje je li potvrdio ili opovrgnuo sumnje da mu je nuđen novac.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Hrvatski sabor Ususret izborima Koalicijski partneri dogovorili raspuštanje Sabora: Doznajemo datum

Na upit Dnevnika Nove TV, iz USKOK-a su odgovorili: "Nakon objave informacije da su SDP-ovcu Zvani Brumniću navodno nuđena tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića, obavještavamo Vas da USKOK u predmetnom slučaju provodi izvide o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije."

Prebjezi i u Saboru

Kad je riječ o prebjezima u saborski klub Milana Bandića, on o toj temi nije želio govoriti na domjenku SNV-a, održanog povodom proslave pravoslavnog Badnjaka.

"Vi ste smiješni, vi ste smiješni, nemojte kvariti ljudima Badnjak. Sačuvajte dostojanstvo Badnjaka", u prolazu je rekao Milan Bandić.

Premijer Andrej Plenković i Milan Bandić tijekom domjenka stajali su jedan pored drugoga, ali nisu progovorili ni riječi. Premijer se ponaša kao da prebjezi ne dolaze u vladajuću koaliciju.

"Za mene nema nikakih problema. Naša parlamentarna većina ima 77 zastupnika", rekao je Plenković.

Dodao je da sa zastupnicima koji prelaze u klub Milana Bandića nije razgovarao. Također je rekao da ne zna je li podrška Vladi prvi uvjet za prelazak u Bandićev klub.

Svaki četvrti zastupnik promijenio stranu u Saboru

Iako je slučaj doveo do USKOK-a, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak misli da premijer nije uključen u prelaske.

"On je šef države i mora odgovarati za svoje postupke i za ljude koji mu drže većinu. Da ima morala, raspisao bi izbore", rekao je Beljak. Dodao je da očekuje da će mu se USKOK javiti u ponedjeljak kako bi mu dao iskaz.

Iako ih je u Saboru upola manje nego nakon izbora, HNS-ovci su i dalje strateški partner HDZ-a. Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a, rekao je da nema informaciju da bi "morao biti zabrinut".

Premijeru se sviđa grčki i talijanski model izbornog zakona, gdje relativni pobjednik dobiva od 20 do 40 dodatnih zatupnika za stabilnost. Istovremeno, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da bi se držao hrvatskog običaja – osjećaja.

"Kada dođu izbori, trebamo dobro paziti komu dajemo svoj glas da nas ne iznevjeri i ode na drugu stranu", rekao je Bošnjaković. Također je rekao da su prelasci u Saboru izazvani lošom politikom stranaka oporbe.

Nakon ovih izbora svaki četvrti zastupnik razočarao je birače jer je izabran na jednoj, a sada djeluje na drugoj strani Sabora. A i oko 60 tisuća građana, koji su dali preferencijalne glasove, osobno su prevareni jer su očito glasali za krive osobe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene