Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužila ga za obiteljsko nasilje

Reporterka Nove TV doznaje: Supruga župana Alojza Tomaševića najavila odlazak iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, u srijedu se nije pojavio na poslu.

Policija nije željela izravno potvrditi da su obavili pretres obiteljske kuće požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gdje su pronašli prijavljeno i neprijavljeno oružje, ali su pojasnili kako su poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Optuženi župan Alojz Tomašević i dalje izbjegava medije, a ljudi koji su mu bliski kažu da ne razmišlja o ostavci. Od njegovih bliskih suradnika doznaje se da župan nije u Požegi, ali i da uopće ne namjerava podnositi ostavku.

Prema navodima supruge, nasilje traje dulje vrijeme, a o svemu je u dva navrata pisala premijeru.

Pisma gospođe Tomašević nisu stigla do premijera. On je danas zbog toga izrazio žaljenje.

Na ovaj su slučaj reagirali i njegovi kolege. "Smatram da za takav akt treba podnijeti odgovornost. Svi smo vrlo tanki, vrlo osjetljivi na ovakve stvari pogotovo kad se radi o nekom dužnosniku, ali ostavljam prostora da pravosudni dio, odnosno ovaj istražni, dođe kraju i da tu imamo čistu situaciju", rekao je Goran Pauk, predsjednik zajednice županija.

Župan Tomašević skrio se i od javnosti i od medija. Iako je jutros u svom uredu imao zakazan ranije dogovoren sastanak s poljoprivrednim proizvođačima, nije se pojavio na tom sastanku niti je tijekom cijelog dana dolazio na posao. Nema ga ni u obiteljskoj kući.

Neki njegovim bliski suradnici kažu da im se javio na telefon, ali nije želio reći ni gdje je ni kad planira doći na posao. Poručio je da o ostavci na koju ga je pozvao predsjednik stranke Andrej Plenković, ne razmišlja. Iako je formalno i dalje župan u Požeško-slavonskoj županiji, jer ga stranka s te funkcije ne može smijeniti s obzirom da je na lokalnim izborima izravno izabran, u praktičnom smislu sada ga mijenja prvi dožupan – Vedran Ferović, bivši gradonačelnik Požege, a i on je u istrazi zbog nasilja.

Uoči lokalnih izbora fizički je nasrnuo na lokalnog novinara i od tada stvar čeka svoj pravosudni ishod.

U razgovoru sa reporterkom Nove TV Marinom Bešić Đukarić županova supruga, Mara Tomašević, rekla je da i dalje ostaje pri svojim optužbama, da je za nju ovo vrlo stresno i teško razdoblje, da je pod velikim pritiskom. ''Zamolila je da poštujemo njezinu diskreciju i privatnost. Najavila je da će zbog svega ovoga što se događa već u srijedu navečer napustiti Hrvatsku i privremeno otputovati u inozemstvo'', izvijestila je Marina Bešić Đukarić.

Pred kameru nisu htjeli stati ni drugi članovi obitelji. Tvrde da priča ima i drugu stranu, da se ovdje radi o osveti. No, što se stvarno događalo u braku požeško-slavonskog župana, znaju samo on i njegova supruga, a pokušat će utvrditi sudovi.

Na prekršajnom sudu u Požegi pokrenut je postupak protiv župana. zbog verbalnog obiteljskog nasilja. Priprema se i kaznena prijava zbog fizičkog obiteljskog nasilja.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene