Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužila ga za obiteljsko nasilje

Reporterka Nove TV doznaje: Supruga župana Alojza Tomaševića najavila odlazak iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, u srijedu se nije pojavio na poslu.

Policija nije željela izravno potvrditi da su obavili pretres obiteljske kuće požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gdje su pronašli prijavljeno i neprijavljeno oružje, ali su pojasnili kako su poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Optuženi župan Alojz Tomašević i dalje izbjegava medije, a ljudi koji su mu bliski kažu da ne razmišlja o ostavci. Od njegovih bliskih suradnika doznaje se da župan nije u Požegi, ali i da uopće ne namjerava podnositi ostavku.

Prema navodima supruge, nasilje traje dulje vrijeme, a o svemu je u dva navrata pisala premijeru.

Pisma gospođe Tomašević nisu stigla do premijera. On je danas zbog toga izrazio žaljenje.

Na ovaj su slučaj reagirali i njegovi kolege. "Smatram da za takav akt treba podnijeti odgovornost. Svi smo vrlo tanki, vrlo osjetljivi na ovakve stvari pogotovo kad se radi o nekom dužnosniku, ali ostavljam prostora da pravosudni dio, odnosno ovaj istražni, dođe kraju i da tu imamo čistu situaciju", rekao je Goran Pauk, predsjednik zajednice županija.

Župan Tomašević skrio se i od javnosti i od medija. Iako je jutros u svom uredu imao zakazan ranije dogovoren sastanak s poljoprivrednim proizvođačima, nije se pojavio na tom sastanku niti je tijekom cijelog dana dolazio na posao. Nema ga ni u obiteljskoj kući.

Neki njegovim bliski suradnici kažu da im se javio na telefon, ali nije želio reći ni gdje je ni kad planira doći na posao. Poručio je da o ostavci na koju ga je pozvao predsjednik stranke Andrej Plenković, ne razmišlja. Iako je formalno i dalje župan u Požeško-slavonskoj županiji, jer ga stranka s te funkcije ne može smijeniti s obzirom da je na lokalnim izborima izravno izabran, u praktičnom smislu sada ga mijenja prvi dožupan – Vedran Ferović, bivši gradonačelnik Požege, a i on je u istrazi zbog nasilja.

Uoči lokalnih izbora fizički je nasrnuo na lokalnog novinara i od tada stvar čeka svoj pravosudni ishod.

U razgovoru sa reporterkom Nove TV Marinom Bešić Đukarić županova supruga, Mara Tomašević, rekla je da i dalje ostaje pri svojim optužbama, da je za nju ovo vrlo stresno i teško razdoblje, da je pod velikim pritiskom. ''Zamolila je da poštujemo njezinu diskreciju i privatnost. Najavila je da će zbog svega ovoga što se događa već u srijedu navečer napustiti Hrvatsku i privremeno otputovati u inozemstvo'', izvijestila je Marina Bešić Đukarić.

Pred kameru nisu htjeli stati ni drugi članovi obitelji. Tvrde da priča ima i drugu stranu, da se ovdje radi o osveti. No, što se stvarno događalo u braku požeško-slavonskog župana, znaju samo on i njegova supruga, a pokušat će utvrditi sudovi.

Na prekršajnom sudu u Požegi pokrenut je postupak protiv župana. zbog verbalnog obiteljskog nasilja. Priprema se i kaznena prijava zbog fizičkog obiteljskog nasilja.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene