Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSTVARILI NAJAVU

SDP-ovi zastupnici podnijeli Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavu protiv Plenkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić podnijeli su prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić podnijeli su prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog, kako kažu, njegove uloge u pisanju lex Agrokora i angažiranju savjetnika. Zakon će, poručili su, imati velike financijske utjecaje na državni proračun.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Sjednica USKORO UŽIVO Vlada danas o akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Podsjetimo, gostujući u Dnevniku Nove TV u srijedu, Siniša Hajdaš Dončić komentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se ne pokrene postupak protiv premijera Plenkovića i najavio prijavu koja se danas i dogodila.

"Zamjeramo mu pogodovanje ljudima koji su pisali takozvani lex Agrokor. Dakle, ima previše povezanosti i to nije slučajnost. To je, smatramo, postupak vođen tako da se osobama koje su vodile postupak ne naplati kako je normalno u demokratskim društvima. Dakle, od Ministarstva gospodarstva, da se plate mišljenja. To je do 200.000 kuna, to je bagatelna nagodba. Cijelo se vrijeme izvrću teze jer se htjelo omogućiti da se te osobe naplate iz Agrokora. To je jedina teza i zbog toga bi Povjerenstvo po sili zakona moglo pokrenuti postupak", odgovorio je za Dnevnik Nove TV na pitanje što zamjeraju premijeru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene