Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Dnevnice

Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi, svjedoci tvrde potpisi na nalozima nisu njihovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeno je suđenje u aferi Dnevnice. Prije gotovo tri godine ta je afera potresla Banske dvore, a rezultirala uhićenjem Tomislava Sauche, nekadašnjeg predstojnika kabineta Zorana Milanovića. Na sudu su svjedočili tadašnji Milanovićevi savjetnici Neven Budak i Siniša Petrović. Pogledali su potpise na spornim putnim nalozima i rekli da nisu njihovi.

Bio je savjetnik bivšem premijeru Zoranu Milanoviću, a u cijelom mandatu, svjedočio je Neven Budak - na službeno putovanje otišao je samo jednom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera dnevnice Carrie Bradshaw u Banskim dvorima: "U stanu smo pronašli impozantnu količinu cipela, po mojoj procjeni vrijede 40.000 kuna" Slika nije dostupna afera dnevnice Počelo suđenje za lažne putne naloge: Saucha i Zeljko izjasnili se da nisu krivi

 

"Dobio sam troškove za dnevnice, dobio sam u gotovini", rekao je svjedok Budak.

Kao i troškove za smještaj. Kad se vratio htio je, kaže, napraviti obračun putnog naloga i napisati izvještaj, no Sandra Zeljko mu je rekla da se to ne radi.

"Bila je neka vrlo mala razlika u iznosu dnevnica što sam htio vratiti, ali bilo je rečeno da niti to nije potrebno. I to me sve skupa prilično čudilo pa sam dobro upućen u to kako stvari trebaju izgledati", dodao je Budak.

Predočeni su mu i putni nalozi. Budak je rekao da to nije njegov potpis, a 44 su sporna.

"Nisam gledao datume, ali od ovog nadalje svi potpisi pokušavaju oponašati moj potpis, a prije toga niti ne pokušavaju", rekao je Budak.

Govorio je i o zajedničkom odlasku na Uskok s predstojnikom Tomislavom Sauchom i savjetnikom Slavkom Goldsteinom kad je izbila afera. "Pa da hoćemo podnijeti prijavu protiv onoga koji je krivotvorio naše potpise", pojasnio je.

Nekoliko dana poslije uhićen je Tomislav Saucha, osumnjičen za potkradanje državne blagajne lažiranjem potpisa i putnih naloga.

Krivotvoreni su i potpisi drugog savjetnika koji je svjedočio. "Plus, još sam rekao ako se ne varam 20-ak onih na kojima sam navodno bio tokom 2015., za koje sam rekao sa sigurnošću da nisu moji", rekao je svjedok Siniša Petrović.

Saucha i bivša tajnica u Banskim dvorima Sandra Zeljko optuženi su da su oštetili proračun za oko milijun kuna, Zeljko terete da je dizala novac i u Oreškovićevu i Plenkovićevu mandatu. Oboje su se na početku suđenja izjasnili da - nisu krivi.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene