Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za prijetnju smrću novinarki Provjerenog

"NISAM TU DOŠLA NA PLAC KO K****" Tito Gubić napravio incident na ročištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održano je prvo ročište protiv Tita Gubića koji je prijetio novinarki Provjereng Emi Branica da će završiti kao Pukanić, i to nakon što je istraživanjem otkrila njegovu umješanost u brojna kaznena djela.

Protiv Tita Gubića optužnicu je podignulo državno odvjetništvo. Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Optužnica je izmjenjena jer mu je ukinuto ime koje je dobio krivotvorenjem dokumenata, pa ona nije mogla glasiti na Ivanu Zdravku Josipu Radoš, već sad glasi na ime Tita Gubića.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Gubić je odmah tražio izuzeće medija iz sudnice. "Novinari nemaju pravo za ljudskog prava ali tražim izuzeće suda", rekao je sudu.

Tad su svi su morali napustiti sudnicu, no sutkinja nije zatvorila ročište za javnost pa su se novinarli vratili na ročište.

"Ja sam znala da će ovo biti cirkus u sudnici što ja ne dopuštam! Slušajte me, dakle sjetnite se, smirite se", oštro je poručila Gubiću sutkinja.

"Nisam tu došla na plac ko kurva", odgovorio je sutkinji Gubić.

Čitavo vrijeme, isto tako, Gubić je sutkinji govorio da nije okrivljenik, već okrivljenica.

Podsjetimo, na pitanja reporterke Provjerenog Eme Branice u prilogu o samom Gubiću, okrivljeni Gubić tad je odgovarao sve agresivnije da bi naposljetku nasrnuo na nju i rekao joj da je "smeće i đubre" te bi je mogao i "opaliti" i na kraju je pljunuo. Branitelj Gubića na to je rekao da njegov klijent Branicu nije pljunuo, već je samo napravio grimasu. Gubić je Branici prethodno rekao i da bi mogla završiti kao Pukanić.

Upravo ta situacija bila je i povod za optužnicu. Na sudu su se pregledavale snimke iz Provjerenog na kojima se mogu vidjeti i čuti prijetnje Gubića.

Tijek prvog ročišta možete pogledati u emisiji Provjereno u četvrtak navečer 22. prosinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene