Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovci preglasani

Odbor za Ustav odlučio: Povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav odlučio je kako saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom.

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav donio je odluku kako saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom, iako se još neće ugasiti.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban) Novi i stari povjerenik Stručnjakinja za komunikaciju analizira Ramljaka i Peruška: ''Vrlo su različiti''

U ime vladajuće većine HDZ-ov Željko Reiner predložio je zaključak da je Istražno povjerenstvo prestalo s radom 20. studenoga 2017. godine s pravomoćnošću istrage, što je sa 7 glasova za i 4 protiv prihvaćeno.

HDZ-ovi zastupnici u Odboru preglasali su SDP-ovce koji su tražili da Sabor potvrdi kako se povjerenstvo gasi u dijelu istraživanja "kvalitete financijskih izvještaja", dok bi nastavilo raditi po ostalih 10 pitanja.

Predsjednik povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić nakon sjednice je kazao kako je vladajuća većina jasno rekla da ne želi da javnost sazna što se događa u Agrokoru.

Poručio je kako "i dalje smatra da se radi o pogrešnom tumačenju zakona koji je sasvim nelogičan".

"Kada se vidi sve što znamo o tom rješenju o istrazi, jasno je da je ona vrlo uska i ograničena i da se bavi jednim malim segmentom. Međutim, vladajuća većina je odlučila tako tumačiti zakon i danas su donijeli odgovarajuću odluku", rekao je Miljenić.

"Mi ćemo nastaviti istraživati, ali u formi Povjerenstva to više ne možemo raditi", kazao je Miljenić.

Na pitanje je li Povjerenstvo prestalo s radom i je li mu još uvijek predsjednik, kazao je da mu to baš nije jasno. "U zakonu stoji 'prestaje s radom', kao što stoji i 'prestaje s radom nakon šest mjeseci', dakle tom analogijom ono je prestalo i više ne postoji. Tako ja to vidim, a kako oni vide, morate ih pitati", rekao je Miljenić. (D.I./Hina)


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene