Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar glisera i broda

Troje ozlijeđenih u pomorskoj nesreći: ''Čula sam jak udarac i vidjela trojicu muškaraca u moru“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesreća na moru u velebitskom kanalu. U putnički brod zaletio se gliser. Tri osobe su ozlijeđene.

Uzroke nesreće i tko je kriv, utvrdit će istraga. Uživanje na izletničkom brodu završilo je i prije nego što je počelo. Čim je isplovio iz uvale Zavratnica u turistički brod se zaletio gliser.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Svjedokinja Carmen pojašnjava kako je brod isplovljavao, te kako se gliser koji je ispočetka stajao, naglo krenuo te udario u brod. ''Čula sam samo jak udarac i potom vidjela trojicu muškaraca s tog glisera u moru“, rekla je Carmen.

Na gliseru su bili strani turisti. Trojica su izvučena iz mora i prevezena u Jablanac, a potom i u Rijeku. Specijalizantica hitne medicine u KBC Rijeka rekla je kako je jedan pacijent teže ozlijeđen, a jedan je već pušten na kućno liječenje.

Na putničkom brodu koji je isplovio s Raba, pak nitko nije ozlijeđen. Adrian, putnik s tog broda, kaže kako su čuli glasan udarac na lijevoj strani broda i kako su putnici mislili da su se nasukali. Trojicu neopreznih turista koji su iznajmljenim gliserom naletjeli na turistički brod, od većih ozljeda i gorih posljedica spasila je posada broda.

Nenad Bugarin iz Senjske Lučke kapetanije rekao je veća nesreća izbjegnuta zahvaljujući pravovremenoj reakciji zapovjednika broda. Nakon obavljenog očevida izletnički brod s putnicima, koji su strpljivo čekali polazak iz Jablanca, nastavio je put natrag prema Rabu, dok je oštećeni gliser, otegljen u matičnu luku Mišnjak na Rabu.

Još nisu poznati rezultati istrage tako da ne znamo je li riječ o neoprezu ili nekom možda kvaru na upravljaču ili motoru brzog glisera.

Nažalost, ovo nije prvi sudar na moru ove godine, bilo ih je nekoliko tijekom sezone. Nnajgora pomorska nesreća takve vrste dogodila se u travnju 2017. kod Elafita u dubrovačkom akvatoriju kada je stradalo sedam osoba.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene