Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi i tehnologija

RIJETKE SU PRILIKE ZA VELIKE STVARI Ovim je studentima ''pošlo za znanjem''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnologija donosi brojne promjene! A da su mladi ti koji su začetnici novih ideja govori i činjenica kako su upravo studenti kreirali čak dva sustava kojima su olakšali rad hitnim službama i uljarama. Projekt su prestavili u Umagu na regionalnom okupljanju IT zajednice.

Rijetke su prilike za velike stvari. Ovim je studentima „pošlo za znanjem". Dva tima, dva projekta.
Jednom je svrha automatizacija izrade rasporeda smjenskog rada u Zavodima za hitnu medicinu. Drugom upravljanje podacima i procesom prerade maslina i proizvodnje maslinovog ulja. U retcima zaposlenici, u stupcima datumi. Unutar tablice smjene u različitim bojama. Ovaj sustav doniran je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Aplikaciju koriste već tri mjeseca.

"Kompliciranije od studentskih projekata"

Pročitajte i ovo PR MAKERPHONE U A1 PONUDI Popularni edukacijski mobilni telefon MAKERphone stiže u A1 ponudu Od nule do prvih milijuna u godinu dana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bolja Hrvatska Od nule do prvih milijuna u samo godinu dana: Tvrtka iz Koprivnice napravila revoluciju na tržištu

"Bilo je kompliciranije nego studentski projekti, ali smo puno toga naučili trajalo je četiri mjeseca", kazala je Anamarija Karlović, studentica PMF-a.

Andrija Miličević, student FER-a kazao je kako na faksu puno toga uče, ali im se rijetko pruža prilika da nešto s tim naprave.

"Sama ideja ove naše aplikacije je da skratimo vrijeme koje medicinsko osoblje provodi za administraciju" kaže Miličević.

Ovaj sustav doniran je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko srijemske županije. Aplikaciju koriste već tri mjeseca.

"Mi smo od tada preporođeni da tako to kažem prilikom izrade rasporeda. Puno je pregledniji sistematičniji. Svi oni problemi koji su se događali prije prilikom izrade rasporeda su sada iza nas", kaže Mario Matić iz Zavoda za hitnu medicinu vukovarsko srijemske županije.

"Angažman studenata bio je puno pogodak"

Mentor projekta Siniša Pribil kazao je kako je angažman studenata bio pun pogodak.

Količinom, kvalitetom i terminima lakše će upravljati i uljare i maslinari zahvaljujući aplikaciji odnosno sustavu za upravljanje podacima o maslinarima.

"Studenti su napravili odličan posao mi smo u produkciji taman pred sam početak rada uljara tako da to i je bio naš cilj", kazala je Edita Kustura, mentorica projekta.

Mladen Maras, tehnički direktor sektora za razvoj aplikativnih rješenja kazao je kako su "s jednim iskusnim team leadom i tri studenta koliko su činila jedan tim rezultati fantastični".

Predsjednik uprave Hrvoje Išek kazao je kako studente žele uvući u njihov sistem.

"Želimo napraviti neku sinergiju i zajedno razviti aplikacije koje evo neke od njih smo donirali za opće dobro", kazao je Išek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene