Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivali mandat

Stranka Pametno ostala bez saborskog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, komentirala je tijekom izbornog dana neslužbene rezultate parlamentarnih izbora.

22:47 - Prema novim rezultatima, stranka Pametno nema više mandat. Reporterka Sofija Preljvukić u Splitu je razgovarala s predsjednicom stranke Pametno, Marijanom Puljak.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak fizičar u politici Tko je Ivica Puljak? Suradnika se ne odriče ni zbog prijetnji i seks-afere, a priznaje jednu ovisnost: "Kad skrivaš od vlastite djece..." Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

'Ovo su privremeni rezultati. Vjerujemo kako će se stvari mijenjati. Najavljivali smo da ćemo biti najveće iznenađenje izbora. Nadam se da ćemo to i pokazati. Imat ćemo svog predsjednika u Saboru', odgovorila je Marijana Puljak na pitanje kako je bilo vidjeti da imaju jedan mandat pa ga nakon toga opet nemaju.

Rekla je kako su se uključili u politiku zato što kod političara nisu vidjeli vrijednosti za koje se žele založiti. 'To je zalaganje za interes zajednice, a ne pojedinca', rekla je Puljak te dodala kako se zalažu za modernu tolerantnu Hrvatsku te kako nisu vidjeli da se drugi za to zalažu.

22:00 - Ivica Puljak je rekao kako su se nadali da će osvojiti jedan ili dva mandata.

'Zastupat ćemo istu politiku kao u kampanji. Jedina smo građanska opcija koja nije dovela u pitanje ljudske vrijednosti', rekao je Ivica Puljak.

Na pitanje kome će se sa svojim mandatom pridružiti, odgovorio je kako čekaju konačne rezultate.

'U kampanji smo govorili za koje se vrijednosti zalažemo. Otvoreni smo za suradnju s opcijama koje će ispuniti naše političke ciljeve', zaključio je Puljak.

21:00 - Marijana Puljak se zahvalila svim građanima koji su izišli na parlamentarne izbore, pogotovo onima koji su dali glas stranci Pametno, te dodala kako njihovi glasači znaju da je to dugoročna priča i da će stranka Pametno kad tad zaokrenuti Hrvatsku.

"Nadamo se da ćemo do službenih rezultata opravdati povjerenje i podršku birača. Vjerujemo kako će naši predstavnici ući u Sabor, te zastupati modernu, otvorenu, građansku Hrvatsku", kazala je Puljak.

Napomenula je da su danas zbog SMS poruka osjećali podršku građana, zbog čega se nada kako će se sa službenim rezultatima to pokazati kroz zastupničko mjesto.

Rekla je da nema razočarenja jer su u tu priču ušli dugoročno, jer grade političku opciju na duge staze i jer znaju da su ovi parlamentarni izbori jedna stepenica na tom putu.

Puljak je kazala kako nastavljaju dalje jer ih izlazne ankete ne obeshrabruju, i da ne odustaju od svog cilja i od zaokretanja Hrvatske ka modernoj, otvorenoj, obrazovanoj, tolerantnoj i građanskoj Hrvatskoj.



Upitana jesu li očekivali ovakav rezultat, te vjeruje li da će se tijekom večeri nešto promijeniti, Marijana Puljak je odgovorila da imaju pozitivan odjek s birališta, pa se nada da će do službenih rezultata imati svog zastupnika.

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati nakon izbora. Nadam se da nećemo imati onaj ponovljeni scenarij o dugotrajnom sastavljanju vlade ili ono što se najavljivalo da će na temelju ovih rezultata doći do tzv. velike koalicije, što bi za Hrvatsku bilo loše zato jer jedna i druga strana na sličan način upravljaju zemljom", kazala je Puljak.

"Naš će predstavnik pokazati što znači biti saborski zastupnik, kako se treba ponašati, kako treba zastupati interese građana, kako ne trgovati i ne manipulirati. On će biti odgovoran i dosljedan zastupnik koji će poštovati interese građana, a ne osobne interese", rekla je Puljak.

Na novinarski upit očekuje li nove izbore rekla je kako se čini da idemo ka tome i da se ponovno stvara nestabilnost, kao i da se nada da će građani sve to izdržati i da neće zbog takvih nestabilnosti u vladi patiti država.

I u izbornom stožeru nositelja liste stranke Pametno u Zagrebu, Ivice Puljka, nakon izlaznih anketa ipak su izražavali očekivanja da će stranka osvojiti dva do tri mandata.

"Večer je duga, pričekajmo rezultate", rekao je Puljak. Dodao je da su u kampanji učinili sve i vjeruju da su ih birači prepoznali kao alternativnu građansku opciju koja je Hrvatskoj nužna.

Prema izlaznim anketama stranka Pametno najbliže je prelasku izbornog praga u I. I X. Izbornoj jedinici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene