Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobrila vlada

Provjerili smo u što će hrvatski gradovi ulagati milijune kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok država prodajom imovine pokušava smanjiti javni dug, gradovi dižu višemilijunske kredite. Vlada je dala suglasnost za zaduženje 6 gradova u vrijednosti gotovo 100 milijuna kuna.

Gradske vlasti redom tvrde kako ulažu u poboljšanje standarda njihovih građana te kako će kredite moći vratiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Za preuređenje i izgradnju ulica i prometnica grad Jastrebarsko diže kredit od 5 milijuna kuna.

'Ovom rekonstrukcijom stvaramo mrežu jednosmjernih ulica, otvaramo nova parkirališna mjesta i otvaramo zone biciklističkih ruta. U projekcijama proračuna sredstva koja trebamo za vraćanje tih kredita su dostatna u proračunu svako godine', rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Stanovnici podržavaju gradonačelnikov plan. S druge strane stanovnici Zaprešića nisu baš sretni što ih gradske vlasti zadužuju za 35 milijuna kuna. Gradonačelnik objašnjava kreditom će se graditi nova sportska dvorana, obnavljati osnovna škola, graditi nove ceste, dvorana za kuglanje, a jedan takav kredit su, ističe, već uspješno vratili.

'U projektima i programima za godine koje su pred nama da ćemo taj kredit vratiti na vrijeme. Proračun grada od 145 milijuna kuna je tome dovoljan razlog a ja sam sretan i zadovoljan da ulažemo u poboljšanje standarda', rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Zadužuju se još i Valpovo za pola milijuna kuna, Pregrada za 2 i pol milijuna, Labin za 25 te Split za 30 milijuna kuna. 'Sve je u skladu sa zakonom o proračunu. Sve je u skladu s njihovim financijskim planovima', rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Gotovo svi gradovi počinju nešto graditi i to godinu uoči lokalnih izbora. Osim Splita koji će kreditom od 30 milijuna kuna pokrivati stare dugove.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene