Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalevrijedna akcija

Stižu minusi, snijeg i hladnoća, a ove ruke pletu samo za beskućnike: "Bila sam dirnuta do suza"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za jedne, stiže najljepše doba godine, za druge - ono najhladnije.

Kako bi barem malo olakšali beskućnicima, pokrenuta je akcija "Upletimo se". Svi koji žele, pletu kvadrate koji će se spojiti u tople deke i podijeliti onima - kojima trebaju. "Ovo je jedna deka, u njoj ima 63 kvadrata", kazala je Sandra Kerovec iz Udruge Ozana. "To stiže u paketićima po jedan pa po 50, svaki kvadrat je nama bitan i svaki priča svoju priču ljubavi i topline", opisala je Kerovec.

Pročitajte i ovo Air Jordan zlatne tenisice prekrasan kraj godine Pronašli tenisice u kanti, a priča iza njih je nevjerojatna: "Bila sam šokirana" Beskućnici u Los Angelesu Istraga u tijeku Serijski ubojica beskućnika hara ulicama Grada anđela? Policija uhvatila sumnjivca

Priča priču o beskućnicima. O onima od kojih često okrećemo glavu ili ih uopće ne vidimo. A tu su, isti ispod kože, samo različitih životnih priča. Ovaj put, ruke su plele samo za njih. Kvadrati, koji simboliziraju dom, spojit će se u deke koje će biti podijeljene beskućnicima. "Samo ako će nekome biti toplo ove zime, to je super", kazala je Tamara Raftović Loštrek.

Kvadrati stižu iz svih krajeva. Poštom, dostavom. Sedamdesetak njih, zajedno s onima koji su ih pleli, stiglo je danas vlakom iz Slovenije. "Kad se radi za dobrobit svih ljudi, grupa uvijek više i bolje napravi nego sam pojedinac. Puno više elana i radosti se unosi u to", kazala je Martina Kališek. "Jako je lijepo da svi zajedno napravimo nešto dobro za druge", dodala je Tanja Završki.

Puno ruka plelo je za beskućnike. Nekima od njih je jednom bila potrebna pomoć. Kao onima koji su bježali iz Iraka i Irana. Za pomoć koju su dobili, sada uzvraćaju dobrim djelima. "Jako sam vesela što sam kroz pletenje upoznala nove ljude, upoznala sam nove prijatelje", kazala je Somayeh Asadpour iz Irana. "Nije teško plesti", dodala je Teba.

Zasad je pristiglo oko 1000 kvadrata koji će biti dovoljni za dvadesetak deka. "Ja sam danas došla ujutro ovdje i slažem te kvadrate i bila sam dirnuta do suza", otkriva Sandra Kerovec u Udruge Ozana. "Nadam se da ćemo uspjeti i našim beskućnicima prenijeti barem djelić toga, da vide koliko ljudi misli na njih i da nisu nevidljivi kako se najčešće osjećaju", dodaje.

Stižu minusi, snijeg, hladnoća. Smještajni kapaciteti dovoljni su za 450 beskućnika. A njih je daleko više. Svaki kvadrat će biti dio deke, a za njegovo pletenje još uvijek nije kasno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene