Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta peticija

Nastavak priče o Vruji: Latković izbjegava medije i traži da mu se proda zemljište koje godinama devastira

Poduzetniku Stipi Latkoviću stigla je nova visoka novčana kazna, ali i nalog za rušenje još triju nelegalnih objekata u Vruji. Dok dokumente kojima je legalizirao dio objekata istražuje DORH, poduzetnik od države traži da mu proda zemljište koje je godinama devastirao.

Poduzetnik Stipe Latković već godinama uništava Vruju. Nakon što je zbog bespravne gradnje, ali i skidanja službenog znaka zabrane radova građevinske inspekcije, već platio 150.000 kuna, stigla je i nova kazna.

Iz Državnog inspektorata Dnevniku Nove TV potvrđeno je da su izdali još jednu novčanu kaznu, ovog puta u iznosu od 70.000 kuna. Osim toga, naloženo mu je da mora srušiti tri u potpunosti bespravno sagrađena objekta: vodospremu, suterenske građevine i armirani betonski zid.

Iz Građevinske inspekcije potvrdili su da se provode izvidi nad dijelom objekata u uvali čiju su legalizaciju prije sedam godina odobrile službe Splitsko-dalmatinske županije. Dokumentacija je to koju je zbog sumnje u zakonitost izdanih akata zatražio i DORH.

"Nakon što je legalizirao objekte i nakon legalizacije izgradio još nekakve nove objekte, on sad može tražiti od države da mu na osnovu te legalizacije proda zemljište koje je on ustvari uzurpirao", rekao je Branimir Urlić, organizator Festivala bespravne gradnje.

Nadležni ministar od priče pere ruke

Nakon što su dobili potvrdu da je taj poduzetnik, poznat po jakim vezama u visokoj politici, to i zatražio, aktivisti su odlučili prikupljati potpise za peticiju kojom će od državnih tijela tražiti da odbije takav zahtjev.

"Razlog pritiska je da ministar državne imovine, odnosno Ministarstvo, ne proda to zemljište investitoru, tj. gospodinu Latkoviću koji je napravio bespravno izgrađene, sada polulegalizirane objekte", rekao je Urlić.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić, guverner HNB-a Guverner Boris Vujčić Hrvatskoj u godini epidemije predviđen najveći gospodarski rast od neovisnosti: ''Ljudi su optimistični. Bolja je i situacija na tržištu rada''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Auschwitz od farme'' Susjed prozvao vlasnika tigra i iznio šokantne informacije o zološkom vrtu na Hvaru: ''Glumiš Hitlera životinjskog svijeta''

Nadležni ministar u utorak je od te priče oprao ruke.

"Ja mislim da će neke druge institucije u Hrvatskoj imati pune ruke posla", rekao je Darko Horvat, ministar državne imovine.

Iz njegova ureda jučer su pismeno poručili: "Postupak za kupnju zemljišta, u skladu s odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom, još je uvijek u postupanju te će se po prikupljanju svih relevantnih informacija i dokumentacije donijeti odluka."

Glavni lik u ovoj priči, poduzetnik Latković, medije i dalje ignorira. S obzirom na mogućnost da mu državno zemljište koje je bez dozvole prisvojio ta ista država u konačnici i proda, to i ne čudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene