Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEKUJU JOŠ DOLAZAKA

Hrvatski Crveni križ primio izbjeglice: "Dočekali smo umornu majku s dvoje uspavane djece"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatskog Crvenog križa potvrdili su kako su u Hrvatsku počele stizati prve ukrajinske izbjeglice. Dočekali su tako majku s dvoje djece.

Hrvatski Crveni križ (HCK) objavio je u subotu da su primili prve izbjeglice iz Ukrajine u Hrvatskoj, a njihova glasnogovornica Katarina Zorić potvrdila je da se zasad radi o petero osoba, majci s dvoje djece i bračnom paru. "Za sada smo primili petero osoba: majku s dvoje djece i bračni par”, rekla je za Hinu Zorić istaknuvši da je majku s djecom na lokaciju prihvata dovela policija, a da je bračni par došao samostalno.

"Mi smo tu, dežuramo cijelu noć. Očekujemo još dolazaka”, rekla je Zorić iako nije službeno mogla potvrditi lokaciju prihvata izbjeglica. Vijest o prihvatu prvih izbjeglica objavili su iz Hrvatskog Crvenog križa i na svojim društvenim mrežama te istaknuli da je iza majke i djece dug put.

"Naša Služba traženja evidentirala je njihov dolazak, podijeljena im je humanitarna pomoć, a spremni su i timovi za psihosocijalnu podršku”, istaknuli su u objavi na Facebooku. Neslužbeno se doznaje da je prihvat organiziran u Motelu Plitvice u Lučkom pokraj Zagreba.

Ranije danas, HCK je objavio da su njihovi timovi spremni za prihvat izbjeglica. "Imamo dovoljne zalihe humanitarne pomoći za prve potrebe pristiglih ljudi, a svima njima na raspolaganju bit će i naša Služba traženja te timovi za psihosocijalnu podršku", poručili su u objavi na Facebooku.

HCK je u kontaktu s kolegama iz Ukrajine koji pomažu ljudima u pronalasku smještaja te im dijele vodu, odjeću i higijenu. "Pratimo upute Međunarodnog odbora Crvenoga križa koji upravlja operacijom na terenu i odgovara na potrebe ljudi s područja pogođenog oružanim sukobom. Cilj je jasan – ublažiti patnju svakoga čovjeka!", stoji u objavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene