Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolaze na liječenje

Stanovi za oboljelu djecu u lošem stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine u Hrvatskoj više od 150 djece oboli od malignih bolesti. Mnogi od njih sa svojim obiteljima dolaze u Zagreb iz raznih krajeva Hrvatske kako bi se liječili, što si mnogi ne mogu priuštiti.

Tu uskače udruga ''Ljubav na djelu''. Tri svoja stana u središtu Zagreba na korištenje daju obiteljima oboljelih. No, u zidove stare zgrade, u kojoj bi trebala boraviti i djeca čiji imunitet jako slab, uvukla se vlaga, pločice su popucale, a ni prozori se ne mogu dobro zatvoriti.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Marjana Rončević sa suprugom već godinu i pol živi u 30-ak kvadrata. Iz okolice Zadra su došli u Zagreb zbog liječenja kćeri. Lucija se bori se s tumorom nadbubrežne žlijezde. Ima samo devet godina.

U cijeloj situaciji pomogla im je udruga ''Ljubav na djelu''. Ustupila im je jedan od tri stana koje je udruga od grada Zagreba dobila na korištenje.

I nisu jedini. Sva tri stana udruge su puna. Dio namještaja je relativno nov pa ga ne treba mijenjati. No, zgrada je stara, uvukla se vlaga i treba mijenjati od pločica do sanitarnih čvorova.

''OK je da su samo roditelji, ali tu dolaze djeca koja su autoimuna, koja moraju biti u sterilnim uvjetima, potpuno higijenskim'', rekla je Rončević.

Pločice, jedan su od manjih problema koji treba riješiti, veći problem je stolarija koju treba zamijeniti u sva tri stana i koja je stara oko 50 godina, neki prozori se ne mogu ni otvoriti, a kroz njih nastaje i propuh.

''Mi imamo po tri tisuće kuna samo troškova plina'', kaže Lijana Vuletić, voditeljica udruge 'Ljubav na djelu'.

I sve plaća udruga i to od donacija. Pa 90.000 kuna potrebnih za obnovu ne mogu namaknuti. Bolesna djeca moraju biti u sterilnim uvjetima, glavni je to razlog zbog kojeg udruga moli za pomoć.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene