Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tri i pol godine

Srce parka vrijedno 40 milijuna kuna: Otvoren je Medvedgrad! ''Bit će u rangu s ostalim centrima u Europi''

Nakon tri i pol godine renoviranja, posjetiteljima je vrata otvorio Medvedgrad. U obnovu drevnog grada, u srcu parka prirode Medvednice, uloženo je gotovo 40 milijuna kuna, više od polovice su europska sredstva.

Posjetiteljima nudi različite interaktivne sadržaje, srednjovjekovnu smočnicu, kazalište sjena, upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti Medvednice, mnoštvo kreativnih izložaka za sve posjetitelje pa i one najmanje, izvijestila je reporterka Jelena Rastočić u Vijestima Nove TV.

''Siguran sam da će Medvedgrad od danas postati ono što zaslužuje biti, stalno mjesto susreta i posjeta ne samo Zagrepčanki i Zagrepčana, nego i svih naših, s jedne strane ljubitelja prirode jer se nalazi u sklopu parka prirode Medvednica s druge strane svih onih koji žele osjetiti i kulturnu i povijesnu baštinu, ne samo glavnog grada, nego i Hrvatske'', kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Pročitajte i ovo Dinara - 3 VLADA DONOSI ODLUKU Počinje borba za sjedište Parka prirode Dinara, splitsko-dalmatinski župan poručuje: "Naši dragi prijatelji imaju već dva nacionalna parka"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE JE VIŠE SMEĆA U PRIRODI Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća

''Možemo reći da će i interes stranih posjetitelja biti velik jer smo mi sada napravili nešto što će biti u rangu s ostalim centrima u Europi'', zaključila je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica Marina Popijač

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene