Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za osjetljive, stare, bolesne...

Zamutio se izvor rijeke Jadro, splitski Vodovod: "Voda je ispravna, ali ipak je prokuhajte prije korištenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika količina kiše koja posljednjih nekoliko dana neprestano pada uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita, javljaju iz splitskog Vodovoda.

U dijelovima vodoopskrbnog sustava Splitskog Vodovoda voda je povišeno zamućena zbog zamućenja izvora rijeke Jadro, ali ispravna za piće. Ipak, preporučuje se njezino iskuhavanje za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

"Prve analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno-kemijski parametri sukladni su Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo, čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju", priopćili su iz Vodovoda.

Ranije danas javili su da je voda zamućena, ali tada je još bilo zaliha te su najavili da bi se uskoro mogla zamutiti u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene