Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred sezone

Prekrasan pogled s Marjana na elitnu splitsku četvrt nije tako savršen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan apsurd. Zbog korištenja godišnjih odmora građevinski inspektori ne izlaze na teren. Tvrde to stanovnici dijela elitne splitske četvrti Meje. Glavobolju im zadaju radovi usred sezone. Buka i prašina kažu, glavni su im problem.

Prekrasan pogled s Marjana na elitnu splitsku četvrt - Meje. A tu - radovi. Uređuje se okućnica. 'Ako sam se ja cijelu godinu trudila da dovedem goste da omogućim gostima da im bude dobro, ako na kraju krajeva promoviram svoj grad i državu svoju kulturu onda mi to netko narušava. Normalno da sam ljuta i frustrirana', ispričala je Paola Jukić iz Splita.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Vlasnica kuće tvrdi da se ne poduzimaju nikakvi radovi koji bi bili protivni Odluci o zabrani i ograničenju izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone. Bio je kaže i komunalni redar koji nije utvrdio nepravilnost te da su to tihi radovi.

Paola je svoj problem htjela riješiti i preko inspekcije. 'U građevinskoj inspekciji su mi rekli da mogu podnijeti prijavu. Međutim da su svi sad na godišnjima, da nitko ne može izaći na teren i da u principu s tim neću postići ništa', rekla je.

Iz ministarstva graditeljstva poručuju: Inspektori u Područnom uredu u Splitu rade, netočna je informacija da su svi na godišnjem odmoru. Ukoliko građani imaju pritužbe na samo odvijanje građevinskih radova u turističkoj sezoni, tada se po tom pitanju mogu obratiti Gradu Splitu.

Dozvolu za radove u sezoni kao i njihovu kontrolu provodi grad Split. Bili su na terenu u Drveničkoj ulici. 'Izvidom komunalnog redara utvrđeno je da se na terenu ne izvode radovi koji ulaze u kategoriju zabranjenih radova temeljem odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone u navedenim zonama', odgovor je koji smo dobili iz grada Splita.

Na Mejama se radi desetak objekata, kažu u gradskom kotaru. Pritužbe građana su kažu - česte. 'Nakon 25 godina od osamostaljenja Hrvatske pokazujemo da uopće nismo pravna država. Stihija radi svoje i da je u stvari zakon jačega', rekao je Pjero Baranović, predsjednik Gradskog kotara Meje. A stanari se boje da je ovo tek početak borbe s bukom i prašinom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene