Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrogasci na terenu

Burno u Splitu: Stabla se srušila na parkirane automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet je parkiranih vozila oštećeno nakon što su odmah poslije ponoći u splitskom gradskom kvartu Spinut na njih pala dva stabla, doznaje se u nedjelju od policije i vatrogasaca.

Petnaestak minuta nakon ponoći u Gajevoj ulici stabla su "poklopila" parkirana vozila. Ubrzo su na teren stigli pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita sa tri vozila. Šestorica vatrogasaca su stabla ispilali, a zatim su izvlačili vozila. Osim njih u toj je tehničkoj intervenciji sudjelovalo i troje gasitelja DVD- a Split s jednim vozilom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burno jutro Poplava u Splitu: Pukla cijev i probila asfalt, vodena bujica spušta se do centra, dio grada bez pitke vode

Kako se doznaje u policiji, u padu stabala je oštećeno pet vozila i to toyota zagrebačkih tablica, peugeot daruvarskih registracijskih oznaka, te tri "splitska" vozila - audi, citroen i renault kojima su popucala stakla i nastala udubljenja na karoserijama. Još tri parkirana vozila koja su bila u blizini pretrpjela su manja oštećenja nakon što su na njih pale manje grane stabla. Do pada je došlo tako što je prvo stablo bora palo na stablo čempresa, pa su potom oba stabla pala na parkirana vozila.

Iako nitko službeno pad stabala na Spinutu nije doveo u vezu s puknućem glavne vodovodne cijevi koja je u petak poplavila strogi centar grada, činjenica je da je mjesto gdje su stabla pala od mjesta gdje je pukla cijev udaljeno svega nekoliko metara i da se u Gajevu ulicu slijevala velika količina vode koja je, procjenjuje se, vjerojatno omekšala tlo zbog čega su stabla pala.

Aktualno Regija koja oduševljava: Neotkriveni biser Europe koji će osvojiti ljubitelje prirode Abhazija Abhazija Foto: Profimedia.hr Abhazija - 5 Abhazija - 5 Foto: Profimedia.hr Abhazija - 4 Abhazija - 4 Foto: Profimedia.hr Abhazija - 3 Abhazija - 3 Foto: Profimedia.hr Abhazija - 2 Abhazija - 2 Foto: Profimedia.hr +0 Abhazija - 1 Putovanja Regija koja oduševljava: Neotkriveni biser Europe koji će osvojiti ljubitelje prirode 1/6 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene