Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hotel "Amfora Resort"

Split dobiva hotelsku ljepoticu – Investicija vrijedna 26 mil. eura otvorit će nova radna mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je grad Split ponio titulu turističke destinacije godine, već je dobro poznata vijest, a kao nadgradnja na nju dolazi informacija kako će grad pod Marjanom dobiti i svoj najveći hotel. Gradnja je u tijeku.

Hotel "Amfora Resort" bit će prava splitska poslastica. Investitor je tvrtka "Plavi safir", vlasnika Zvonka Kotarca, splitskog poduzetnika. Hotel će biti udaljen 30 metara od mora, a gradi se na rubnom dijelu žnjanskog područja s kojeg su nedavno uklanjani bespravni ugostiteljski objekti.

Svoje prve goste ovaj hotel sa četiri zvjezdice planira primiti već 2019. godine. Prema riječima Zvonka Kotarca, hotel će imati 207 soba, kogresnu dvoranu od 500 četvornih metara, tri bazena, veliki wellness, tri saune s pogledom na more. Ukupni kapacitet hotela bit će za primitak više od 500 gostiju.

Uz hotel bit će izgrađen još jedan objekt sa 27 apartmana koji će hodnikom biti povezan s glavnom zgradom. Vrijednost radova na obje zgrade iznosi oko 26 milijuna eura, a njihovim radom potaknut će se i zapošljavanje jer će biti potrebno 120 djelatnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Investitor Zvonko Kotarac ustupio nam je fotografije na kojima se može vidjeti kako će izgledati "Amfora Resort".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene