Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna događanja

Spektakularni prizori s otvorenja Europske prijestolnice kulture: 24 sata koja su promijenila Rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikom svečanom proslavom koja je trajala 24 sata, Rijeka je u subotu i službeno preuzela titulu Europske prijestolnice kulture i time započela možda i najvažniju, ali svakako najzanimljiviju kulturnu godinu u svojoj povijesti.

Cijeli grad disao je kao jedno, od ranog jutra. Opera industriale bila je kulminacija večeri u kojoj je Rijeka najavila kojim vrijednostima se predstavlja Europi 2020. i koje vrijednosti suvremenoj Europi donosi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

Riječku je cjelodnevnu svečanost pohodilo više od 30 tisuća ljudi, od toga je sama, Opera industriale, okupila 20.000 ljudi na gatovima Riječke luke. Sloboda, Tolerancija, Antifašizam i Ljubav samo su neke od poruka kojima je završila središnja svečanost.

Program se nastavio do jutra u brojnim klubovima, kafićima i koncertnim prostorima. Bio je to dan nakon kojeg ništa više nije isto. Dan u kojem je Rijeka pokazala zašto nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene