Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest godina izbjegava suđenje

Šokantan slučaj koji bi mogao u zastaru: Zaposlenik europskog parlamenta silovao svoje pse pa ih za nagradu nahranio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenik Europskog parlamenta već šest godina izbjegava suđenje za silovanje svojih pasa. Cijeli je proces snimao te je policija u njegovu stanu pronašla stotine videozapisa. Za šest mjeseci slučaj bi mogao u zastaru,

Izgladnjivao bi ih, a potom im nakon silovanja za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova koje je policija pronašla u njegovu stanu. Čovjek koji je godinama fizički zlostavljao svoje pse danas radi u Europskom parlamentu i već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. No zakon je takav da bi cijeli proces za šest mjeseci – mogao u zastaru.

Javnost je za ovaj slučaj saznala još 2015., kada je policija do otkrića došla slučajno. Provodili su izvide vezane za informacije o iskorištavanju djece u svrhu pornografije, kada im se, kako kaže Marija Goatti iz PU zagrebačke, otvorila sumnja na osobu vezana za djelo ubijanja i mučenja životinja.

Pročitajte i ovo Plan za povlačenje sredstava EU-a sredstva europske unije Plenković predstavio plan kojim će Hrvatska povući 6,3 milijarde eura: "Ovo nije helicopter money. Nužne su reforme, a tri su temeljna uvjeta"

Pročitajte i ovo Pojačava se nadzor provođenja mjera - 3 U Hrvatskoj 2422 pozitivna, 20 preminulih Alarmantno stanje na jugu: U Splitsko-dalmatinskoj 445 novooboljelih, u susjednoj županiji broj pozitivnih veći od 60 posto - "Molim ljude da shvate ozbiljnost situacije"

Ulaze u stan na zagrebačkoj Knežiji i tamo zatječu dva psa, izmučena i izgladnjela, s vidljivim ožiljcima i ozljedama, te videodokaze eksplicitnog seksualnog zlostavljanja. Vlasnik tada završava u pritvoru, a psi u Dumovcu. Iako su zlostavljane životinje njihova svakodnevnica, taj slučaj i njih je šokirao, kaže voditeljica dumovečkog skloništa Tatjana Zajec.

18. ožujka Kazneni sud u Zagrebu, koji vodi postupak, odredio je istražni pritvor osumnjičenome, no on taj isti sud izbjegava. Tražila ga je i belgijska policija, no nije ga našla. Ipak, naši zastupnici znaju o kome se radi i redovito ga viđaju na radnom mjestu, u Europskom parlamentu, što je za Provjereno u razgovoru potvrdila i Biljana Borzan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Uživajte u suncu i visokim temperaturama jer uskoro stiže pogoršanje. Saznajte i kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok su čekali vatrogasce Dramatične snimke iz Francuske: Pogledajte kako su se mladi heroji popeli na zgradu i spasili obitelj od požara

''Mi zastupnici iz Hrvatske s obzirom na to da pratimo naše medije, bili smo upućeni o čemu se radi. Bilo je zastupnika iz drugih zemalja, jer to je zaista stvar o kojoj se, logično, pomalo priča jer se zbilja radi o neuobičajenoj situaciji. Kod nekih je zastupnika bilo čak i nezadovoljstva zbog toga što on radi s zastupnicima'', rekla je Borzan za Provjereno.

Po dostupnim podacima, čovjek o kojem je riječ imao je obrt koji se bavi grafičkim dizajnom. Bio je i član Ekumenskog vijeća za dijalog Hrvatske biskupske konferencije, odakle tvrde da institucije s njima nikada nisu kontaktirale vezano za navedeni slučaj. Sadašnji poslodavac, Europski parlament, ne želi komentirati procese koji su u tijeku i poštuje presumpciju nevinosti.

Postupak protiv tog čovjeka vodi se od 2017. godine, na njemu se promijenilo nekoliko sudaca, a zabrinjava što da 21. rujna ove godine nastupa apsolutna zastara. No u situacijama poput ove, kada se osoba kojoj se sudi ne odaziva na suđenje, postoje instrumenti koji se mogu pokrenuti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve na jednom mjestu Od danas na snazi nove mjere: Drugačiji režim na granicama, nova pravila za sportaše. Pojedine županije pooštravaju restrikcije

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Vode se razgovori" Premijer Plenković o problemu s isporukom AstraZenece: "Manjak nastojimo kompenzirati nabavom drugih cjepiva"

''Ako osoba boravi izvan hrvatske i nedostupna je sudu, protiv nje je određen istražni zatvor, odredit će se ili međunarodna tjeralica ako se osoba nalazi izvan EU-a ili europski uhidbeni nalog koji će se raspisati ako je osoba dokazano na području Europske unije'' objasnio je Rafael Krešić, odvjetnik i bivši sudac, te dodao kako u slučaju poput ovog sud ima i mogućnosti donijeti presudu čak i ako se zlostavljač ne pojavi.

 

Cijelu priču pogledajte večeras u 23:00 sata u Provjerenom na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene