Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potresni video

Snimljen trenutak potresa: "Bože, smiluj se, ne mogu više izdržati!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimljen je trenutak potresa koji je opet uznemirio stanovnike Petrinje.

U 18:01 seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres magnitude 5,0 po Richteru s epicentrom kod Petrinje. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

EMSC je prvo objavio da je potres bio magnitude 5,3 po Richteru, a naknadno je dao podatak da je snaga ipak bila 5,0 po Richteru. Epicentar je, prema podacima EMSC-a, bio oko 45 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

Snimljen je trenutak potresa koji je opet uznemirio stanovnike Petrinje i okolice. Na snimci se čuje i kako jedan od potresenih stanovnika kaže kako ovo više ne može izdržati. "Bože, smiluj se, ne mogu više izdržati", poručuje. 

Potres je nanio dodatnu štetu na nekoliko objekata, od kojih se jedan nagnuo na cestu kod Gline te natjerao stanovnike sela Pecki da noć provedu u šatoru jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Kuća se nagnula na cestu u selu Prekopa kod Gline, pri čemu su s nje otpale cigle pa je na tom dijelu zatvoren promet. Odlučeno je da se žurno krene u njezino rušenje kako bi se omogućilo sigurno odvijanje prometa, rekao je glasnogovornik Stožera Mladen Pavić.

Oštećena je zgrada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji ispred koje je postavljena kuhinja, pa je odlučeno da se u četvrtak ujutro dislocira kako bi se moglo nastaviti s pripremom hrane.

Na ulazu u vojarni Petrinja oštećena je betonska nadstrešnica, dok je na policijskoj postaji zabilježena manja šteta. Stanovništvo je prestrašeno, mnogi ljudi izašli su van, ali situacija se polako normalizira, kazao je Pavić te dodao kako nema informacija o stradalima.

Kako je izgledao trenutak potresa, snimljen u šatoru Crvenog križa, pogledajte u priloženom videu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene