Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u tijeku

VIDEO Snimke iz zraka najbolje prikazuju razmjere štete nakon još jednog puknuća cijevi na Trešnjevci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već drugi dan zaredom stanovnici zagrebačke Trešnjevke probudila je poplava izazvana puknućem vodovodne cijevi na raskrižju Selske i Baštijanove. Razmjere štete najbolje pokazuju snimke raksrižja iz zraka.

U utorak rano ujutro ponovno je pukla vodovodna cijev na raskrižju Baštijanove i Selske ulice, a poplavljeni su podrumi i nekoliko stanova. 

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Ivan Halkijević, docent na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, i Andrija Jarak NEMA APSOLUTNE SIGURNOSTI Zagreb uskoro opet pod vodom? "Sigurno se može očekivati javljanje novih, pa i nekoliko stotina, puknuća"

Sanacija puknuća je u tijeku, a snimke iz zraka najbolje prikazuju razmjere štete. 

Šef zagrebačke Vodoopskrbe Marijan Galijot rekao je da su u sustav vodoopskrbe u posljednjih 20 godina uloženo 4 milijarde kuna. Na pitanje o razlozima puknuća cijevi, naveo je "starost, dinamička i statička opterećenja" te "samu prometnicu".

Napomenuo je kako sustav traži stalno ulaganje, kako u projektnu dokumentaciju, tako i u izgradnju i rekonstrukciju postojeće i nove mreže. "Potrebni su i novi modeli upravljanja tim sustavima", rekao je, pa dodao kako će današnju sanaciju u cijelosti platiti sustav Vodoopskrbe i odvodnje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene