Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskoro suđenje

Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, ostaje iza rešetaka najmanje do kraja rujna: ''Nisam kriva za ubojstvo sestre''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva protiv Smiljane Srnec za ubojstvo sestre čije je tijelo pronađeno u škrinji.

Optužnica Smiljani Srnec je potvrđena, a na snazi ostaje i istražni zatvor, u kojem će ostati najmanje do 30. rujna, kada je nova kontrola treba li ona i dalje ostati iza rešetaka, a nakon što joj je 31. srpnja na dva mjeseca produljen istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Smiljana Srnec Odluka u roku od mjesec dana Završeno ročište za slučaj škrinja. Odvjetnik: "Smiljana je uhićena samo zato što je tada bila u kući. Vjeruje da će se vratiti svojoj djeci"

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić rekao je da je potvrđivanje optužnice bilo očekivano. Rekao je da će nastojati da suđenje traje do kraće.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic rekao je da je potvrđena osnovana sumnja da je Srnec počinila djelo koje joj se stavlja na teret. ''Ovo nije bilo suđenje, vijeće nije odlučivalo o krivnji, presumcija nevinosti i dalje postoji'', rekao je. Objasnio je da se radi o hitnom predmetu pa se očekuje da će suđenje početi uskoro.

Srnec je jutros je dovedena na Županijski sud u Varaždinu

''Nemam komentara, ali nisam'', kratko je odgovorila na pitanje novinara je li kriva za ubojstvo sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u veljači ove godine.

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odlučuje hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec. Sud može optužnicu i vratiti na doradu tužiteljstvu. Srenec se tereti da je s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru. Navode da ju je ubila na spavanju i potom ju zamotanu u plahtu i vreću stavila u škrinju.

U veljači su članovi obitelji slučajno pronašli leš u zamrzivaču koji je Smiljana zabranila otvarati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene