Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani nezadovoljni

ZAGREPČANI STRAHUJU OD ZARAZA Smeće se gomila po ulicama, Bandić odmahuje rukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni grad nikako da riješi problem sa smećem. Dok građani negoduju, jer su s manjim brojem odvoza otpada dobili pretrpane kante, ali ne i manje račune, Milan Bandić na sve odmahuje rukom.

SDP-ova Davora Bernardića, koji upozorava da Zagrebu prijeti napuljski scenarij, Milan Bandić je usporedio s Boškom Buhom.

Pročitajte i ovo Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama" Damir Jembrjh Poskupljenja još uvijek nema Zagrebačka čistoća predstavila novosti: Kamere, redari i ophodarska služba pokušat će izvući grad iz smeća

Smeće se na ulicama metropole gomila, a umjesto dosadašnja tri, odvozi se dva puta na tjedan.

S krcatim kantama i manjim uslugama trebali su stići i manji računi. Građani su nezadovoljni, kažu, ulicama se širi smrad koji se prije nije osjećao. Taj smrad do zagrebačkog gradonačelnika ne dopire. On uvjerava kako zastoja nema.

'Smeća ima u našim posudama i kontejnerima, koje vozimo svakodnevno i grad Zagreb je jedan od uređenijih gradova u Europi po tom pitanju', poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

No, demantiraju ga naše snimke, ali i sugrađani koji se pribojavaju zaraza. Tko nije imao kamo sa starim otpadom, namještajem, plastikom - bacao ga je na divlja odlagališta. Za smeće koje se odlaže na samo 15 minuta vožnje od centra glavnog grada nitko ne mari.

Na tvrdnje političkih protivnika da Zagrebu i okolici prijeti napuljski scenarij, Bandić odmahuje rukom.

'To vi mislite na Boška Buhu - na Bernardića? On baca bombe ko Boško Buha sada, ususret izborima u stranci i do svibnja iduće godine. To su ovi partizanski štosevi, Boško Buha i slično', poručio je Bandić.

'Te koji se još uvijek bave partizanima i ustašama i žive u vremenu Boška Buhe nemam namjeru komentirati', rekao je Davor Bernardić (SDP) te dodao kako pitanje otpada, unatoč milijardama koje su građani dali u gradski proračun, nije riješeno.

Dok bi pretendent na gradonačelnikovo mjesto najveće hrvatsko odlagalište otpadom zatvorio, Bandić priželjkuje okolišnu dozvolu koju je Jakuševec presudom Upravnog suda izgubio jer nema alternative.

'Ta će dozvola biti donesena u najkraćem mogućem roku. Izdavanje okolišne dozvole nije povezano s brojem odvoza u Zagrebu, za što je odgovorna Čistoća. Što se tiče te teme, inspekcija za sada nije zaprimila niti jednu primjedbu', priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Ali se rješenje ekološkog problema, čini se, seli u novu izbornu kampanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene