Obavijesti Video Pretražite Navigacija
primopredaja u tijeku

Bandić o smjeni ravnatelja Srebrnjaka: ''Blatite najmoralniju ženu u hrvatskoj politici. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo, kao vršiteljica dužnosti preuzima ravnateljsku dužnost od smijenjenog Nogala. Na primopredaju je stigla u pratnji odvjetnika i predsjednice Upravnog vijeća bolnice.

U Dječjoj bolnici Srebrnjak u tijeku je primopredaja ravnateljske dužnosti koju bi od smijenjenog doc. dr. Bore Nogala trebala kao vršiteljica dužnosti preuzeti dr. Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo. Za Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici Upravnog vijeća bolnice glasali predsjednica Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, javlja Jutarnji.

Ona je na primopredaju stigla u pratnji predsjednice Upravnog vijeća bolnice Ane Stavljenić Rukavine i odvjetnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Docent Boro Nogalo Iz Grada objasnili razlog smjene ravnatelja dječje bolnice: ''To je kao da umjesto profesora matematike zaposlite profesora likovnog''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabranili mu ulazak u bolnicu Drama pred bolnicom Srebrnjak, smijenjeni ravnatelj se rasplakao: "Nikome nisam lizao dupe"

"Vi blatite najmoralniju ženu u hrvatskoj politici, Anu Stavljenić Rukavinu. To je sramotno! Žalosno je da se obrušavate na istinu služeći se laži da mu netko priječi ulazak u bolnicu. Nudio sam mu da ode bez pompe, kad hoće pompu sam ju je stvorio. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti. Ne morate vjerovati, netko će vas kazniti. Da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići", kazao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare.

"Više nije problem docent Nogalo, nego projekt, djelatnici. Nema nezamjenjivih", dodao je Bandić.

Na upit novinarke očekuje li prijavu od Uskoka zbog ovog slučaja, odgovorio je protupitanjem: "Jeste li se Vi naspavali?".

"Smijenjen sam staljinističkim metodama"

"Smijenjen sam po pravdi Boga staljinističkim metodama", izjavio je Hini Nogalo, koji opovrgava bilo kakve nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u tu bolnicu. Za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu te tvrdi da je ona, iskorištavajući svoj službeni, društveni i politički položaj u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća, odlučila u ime i za račun interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

Kao mogući povod navodi želju za preuzimanjem i kontrolom nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak koja je u srpnju ove godine potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz strukturnih fondova EU-a, u vrijednosti od 60 milijuna eura. Ističe i da je Dječja bolnica Srebrnjak jedina u potpunosti međunarodno akreditirana državna javna bolnica u Hrvatskoj. Riječ je o klinici koja je sastavni dio Medicinskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, Europski je centar izvrsnosti za astme i alergiju, prva je bolnica prijatelj djece u Hrvatskoj, te ugledan član organizacije Health Promoting Hospitals.

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić Rukavina rekla je za Hinu da je Nogalo smijenjen na temelju internog nalaza koji je našao određene nepravilnosti. Osvrnula se i na njegove tvrdnje o zaslugama zbog postignutih rezultata rekavši da su to rezultati bolnice i da "nitko tko je na čelu bolnice ne može sebi pripisati zasluge članova bolnice". "Cijenimo sve što je bolnica postigla, a to je postigla zahvaljujući određenom krugu ljudi koji su radili na tome", kazala je Stavljenić Rukavina.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene