Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodovanje poznaniku

Slučaj ministrice Žalac samo je jedan u nizu onih koji nisu rezultirali ostavkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se nije slegla prašina slučaja milijunskog posla koji je ministrica Gabrijela Žalac, bez natječaja, dala svojem poznaniku. Ona se ni danas na kritike ne obazire, a oporbeni SDP, koji je jučer tražio njezinu ostavku, tražit će sjednicu antikorupcijskog vijeća.

Ministrica Gabrijela Žalac, čini se, ne obazire se na javnu kritiku zbog unosnog posla kojeg je dodijelila svom poznaniku. "Sve jako dobro kontroliramo i mislim da sam o cijelom slučaju sve rekla", poručila je prozvana ministrica Žalac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

No, zašto je bez javnog natječaja izabrala baš tvrtke Mladena Šimunca, koje su nudile informatičku pomoć u poslu s EU projektima, nije pojasnila ni svim kolegama u Vladi. "Nisam razgovarao s gospođom Žalac, ali vjerujem da je ona poštivala Zakon o javnoj nabavi i da tu nema ništa sporno", brani kolegicu iz Vlade ministar Lovro Kuščević (HDZ).

"Njeno objašnjenje djeluje logično, ali ne mogu ja biti sudac", kaže ministar Milan Kujudžić (HDZ).

No, presudila je, podsjećamo, Državna komisija za kontrolu javne nabave. Uvažili su žalbu, a ugovor težak 10 milijuna kuna - poništili.

Zbog rodbinskih veza i zapošljavanja u HŽ-u Nova TV je razotkrila i ministra Gorana Marića. I MOST-ov Božo Petrov imao je svoju aferu "šogor i kum". Prozivani su ministri i u Milanovićevoj vladi.

Tihomir Jakovina zbog vrtoglavih bonusa u Hrvatskim šumama, pa i pogodovanja s projektima. Danas SDP zbog slučaja Žalac najavljuje sjednicu antikorupcijskog vijeća. "Pošto se radi i o sredstvima iz EU fondova, ne smijemo dozvoliti da postoji bilo kakva sumnja o netransparentnom i nezakonitom trošenju novaca", ističe SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović.

Iako ih je svaka oporba zazivala, ostavki nije bilo.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene