Obavijesti Video Pretražite Navigacija
silovita promjena vremena

Grad Dubrovnik se sprema za snažno nevrijeme i poziva građane na oprez: "Može doći do bujica i poplava"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u većini zemlje počinje promjena vremena u obliku pljuskova i kiše. Na Jadranu i u središnjim krajevima unutrašnjosti bit će ih već ujutro, ali glavnina oborine dolazi u kasnijim poslijepodnevnim satima i u noći na subotu. Grad Dubrovnik je komunalnim i žurnim službama naložio visoki stupanj pripravnosti, kako bi se sve eventualne intervencije izvele pravodobno i što učinkovitije.

Jutro će biti sunčano i suho samo u istočnim krajevima, a u ostatku zemlje bit će promjenjivo oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima.

Pročitajte i ovo Stype: Nikola Vikić Topić, vrijeme - 7 Iznenadno nevrijeme Meteorolog objasnio zašto su pogriješili s prognozom: "Imate pravo ljutiti se na nas" Slika nije dostupna Ponegdje moguć i snijeg Bit će i grmljavinskih pljuskova: Do vikenda se smrzavamo, a onda...

Na Jadranu i osobito u gorskom dijelu zemlje već su u prvom dijelu dana mogući jaki i obilni pljuskovi ili jače grmljavinsko nevrijeme. Puhat će i jako jugo, a u unutrašnjosti umjeren jugozapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne, a osobito navečer, stiže obilnija kiša i češći pljuskovi. Danas će još biti toplo te će temperatura doseći 28 stupnjeva te s jakim jugozapadnjakom i dalje pristiže topao zrak.

U Slavoniji i Baranji poslijepodne će padati kiša s povremenim i grmljavinskim pljuskovima. Ujutro će puhati umjeren, a poslijepodne jak južni i jugozapadni vjetar, no toplo će se vrijeme zadržati.

U Istri će biti najjača kiša te najobilniji pljuskovi, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme u zapadnom dijelu. Obilna kiša padat će i u gorskom dijelu, osobito u Lici, a sve to pratit će i jak do olujni južni vjetar.

Na jugu Dalmacije bit će većinom sivo, tmurno i kišovito. Moguće je jače nevrijeme uz obilnu i jaku kišu, a jako jugo okrenut će jak do olujni južni vjetar.

Zbog najavljenog nevremena Grad Dubrovnik poziva građane na oprez jer može doći do bujica i poplava.

"S obzirom na najave Državnog hidrometeorološkog zavoda o jakom kišnom i grmljavinskom nevremenu na širem dubrovačkom području, a koje je već zahvatilo druge dijelove Hrvatske, Grad Dubrovnik je komunalnim i žurnim službama naložio visoki stupanj pripravnosti, kako bi se sve eventualne intervencije izvele pravodobno i što učinkovitije.

Sukladno prognozama, naše područje tijekom današnjeg dana zahvatit će izrazito obilne, intenzivne i dugotrajne oborine praćene grmljavinom te jakim i olujnim jugom. Ove vremenske prilike mogu dovesti do pojave bujičnih poplava.

Zbog svega navedenog građani se upozoravaju na povećani oprez te im se upućuje preporuka da se ponašaju u skladu s uputama nadležnih službi", priopćio je Grad Dubrovnik.

Na kopnu ni sljedećih dana vrijeme uglavnom neće biti kišovito uz povremene pljuskove, osobito u noći sa nedjelje na ponedjeljak, ali najveća promjena sigurno će biti zahladnjenje.

Jadran također očekuje promjenjivo vrijeme uz pljuskove i kišu, ponegdje i izraženo grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će jaka bura u subotu koja će u nedjelju okrenuti na sjeverozapadnjak.

Od sutra promjena vremena koja će započeti kišom i pljuskovima te jakim i olujnim jugo.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene