Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahladnjenje sa snijegom

Slijede pravi zimski dani: Stiže prilično velika promjena vremena, nastavlja se i za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko sunčanih, pa i prilično toplih dana, stigla je promjena vremena, a prilično velika promjena nastavit će se i za vikend.

Velika količina kiše obilježit će petak na sjevernom Jadranu i u gorju, a oblaci neće zaobići ni ostatak zemlje. Na kraju dana ili tijekom noći očekuje nas ozbiljno zahladnjenje s kojim će kiša prijeći u snijeg u Gorskom kotaru, ali i većem dijelu sjeverozapadne Hrvatske.

U središnjoj Hrvatskoj najviša dnevna temperatura bit će čak 10 do 13 stupnjeva zbog toplog zraka koji će strujati s ovim jakim jugozapadnim vjetrom. Istočni dio zemlje imat će danas vrijeme potpuno drugačije od ostatka zemlje - cijeli dan će prevladavati pretežno sunčano pa i toplo uz temperature i do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija vremenska prognoza "Stiže pravi ugriz zime": DHMZ najavio veliko zahladnjenje, prve značajne promjene već od petka

Od oblačnog i kišovitog vremena neće pobjeći Istra ni Istra. Na jugu će biti manje kiše, no bit će promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, uglavnom poslijepodne.

Nakon toplog vala, na kopnu nam dakle slijede pravi zimski dani. Temperatura će pasti za barem 10 stupnjeva - u subotu će se temperature kretati oko 3 ili 4 stupnja Celzijeva. Osobito hladno bit će i u nedjelju ujutro, a snijeg će padati i u nizinama

Hladnije će biti i na Jadranu uz jaku kišu i grmljavinske pljuskove u subotu i opet u ponedjeljak. Velike probleme donijet će i jaka i olujna bura u subotu, a u ponedjeljak će ju zamijeniti jako jugo.

Da sumiramo, naoblačenje s kišom danas će zahvatiti sve krajeve osim Slavonije i Baranje, a u noći nam stiže zahladnjenje sa snijegom kojeg će biti i u nizinama, no zbog toplog tla tamo se neće zadržavati kao u Gorskom kotaru i Lici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene