Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodovi u lukama

PRIZOR KAKAV SE NE VIĐA ČESTO 'Naša mornarica je najjača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano se obilježava 25. obljetnica osnutka Hrvatske ratne mornarice. Brodovi i vojnici stigli su u luke diljem obale.

Četvrt stoljeća postojanja Hrvatske ratne mornarice velik je razlog za slavlje. Stoga su hrvatski ratni brodovi uplovili u luke diljem obale i svoje palube otvorili za građane.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Dok traje rat u Ukrajini Putin obećao "konačno iskorijeniti" nacizam: “Prošlo je osam desetljeća otkako nije oslabila naša tuga..."

Najveće oduševljenje pokazali su najmlađi, a članovi mornarice nisu mogli skriti ponos.

Cijelu priču pogledajte u prilogu Marija Juriča.

U Šibeniku počela proslava 25. obljetnice HRM-a

U četvrtak navečer u katedrali sv. Jakova služena je misa u povodu 25. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice (HRM), a na šibenskoj rivi tim je povodom pristalo sedam brodova HRM-a.

Pred mnogobrojnim vjernicima i predstavnicima HRM-a misu je predvodio biskup u miru mons. Ante Ivas. Na šibenskom Trgu Pavla Šubića održava se svečani koncert Orkestra HRM-a i Klape "Sv. Juraj".

U sklopu 25. obljetnice HRM-a, na šibenskoj rivi privezana je mornarička flota sastavljena od desantnog broda minopolagača "Cetine", raketnih topovnjača "Kralj Petar Krešimir IV.", "Šibenik" i "Vukovar", minolovca "Korčula", spasilačkog broda "Faust Vrančić" te ophodnog broda "Šolta". Ti će brodovi biti otvoreni za posjet građanima sutra od 16 do 19 sati te u subotu, 17. rujna od 9 do 12 sati.

Središnja svečanost u povodu proslave 25. obljetnice Hrvatske ratne mornarice bit će u petak, a na njoj će, uz mnogobrojne goste, biti hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečanost počinje u petak budnicom Orkestra HRM-a ulicama Šibenika u 7:30 sati, u 8:30 sati bit će organiziran mimohod branitelja, građana i djece iz šibenskih osnovnih i srednjih škola, a središnja svečanost u povodu Dana Hrvatske ratne mornarice počet će u 9:30 sati, kada će se na šibenskoj rivi postrojiti taktičko-tehnički zbor uz brodove HRM-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene