Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na neplaćeni štrajk

Hvalevrijednoj akciji škole u Pušći pridružile se i druge: ''Prve donacije bolnici u Klaićevoj već su uplaćene''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je najavila da učiteljima ovaj štrajk neće biti plaćen, a što o tome misle odlučili su pokazati u Osnovnoj školi Pušća. Ta je škola kao odgovor na neplaćeni štrajk odgovorila odlukom da će svaki dan do kraja štrajka 315 kuna donirati Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu.

Osnovna škola Pušća odlučila je da će do kraja štrajka prosvjetara, svaki dan Klinici za dječje bolesti Klaićeva donirati 315 kuna. Riječ je o simboličnom iznosu jer toliko iznosi dnevnica za koju je Vlada odlučila da više neće isplaćivati učiteljima za vrijeme trajanja štrajka. Poziv da im se pridruže u ovoj akciji, iz Pušća su poslali i drugim školama diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dosta im je štrajka Maturantima prekipjelo: "Sjednite i dogovorite se! Ponašate se djetinjasto, a mi najviše ispaštamo"

Ideja o doniranju dnevnice za vrijeme trajanja štrajka potekla je od Duše Šarunić, profesorice u Osnovnoj školi Pušće. ''Kolege su se odmah prihvatila posla. Poslali smo mailove više od 900 škola. Naša računovotkinja je provjerila hoće li donacije zaista biti u tom iznosu. Neće se uzimati ni lipa od donacija. Od Klaićeve bolnice imamo povratnu informaciju da su prvi novci već uplaćeni i to nam je jako drago. Smatramo da je to hvalevrijedna akcija jer su se uključile i ostale škole, njih više od 50. Ne samo da su donirale novac, već i jedni drugima dajemo podršku koja nam je u ovom trenutku potrebna'', kazala je za Dnevnik Nove TV profesorica Šarunić.

Ova će škola i dalje nastaviti sa štrajkom, ali i donacijama dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene