Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković o avionima: Vidjet ćemo koja je izraelska pozicija pa ćemo donositi odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Važno je ponoviti da nakon niza provjera, konzultacija i razgovora prepreke koje su se na ovaj način pokazale nisu bile na ovaj način vidljive niti su bile na ovaj način artikulirane, poručio je premijer sa sjednice Vlade.

Premijer Andrej Plenković uvodno se kratko osvrnuo na situaciju vezanu za posao s višenamjenskim borbenim zrakoplovima koje je Hrvatska trebala kupiti od Izraela.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered" Sjednica Vlade sjednica vlade Plenković progovorio o plaćama državnih službenika te otkrio velike promjene

"Danas dolazi izraelska delegacija, ministar Krstičević već je davao neke izjave prije Vlade. Vidjet ćemo koja je njihova pozicija, koje su nove okolnosti, zatim će biti konzultacije i onda ćemo donositi odluke. Politička je volja Hrvatske da zadrži vojno-obrambenu sposobnost", rekao je premijer i dodao:

"Važno je ponoviti da nakon niza provjera, konzultacija i razgovora prepreke koje su se na ovaj način pokazale nisu bile na ovaj način vidljive niti su bile na ovaj način artikulirane. Ugovor nije potpisan i za Hrvatsku nema štete."

Na dnevnom su redu sjednice Vlade, među ostalim, Prijedlog odluke o iznosu državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju prikupljenu u 2019. godini i Polugodišnja informacija o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike za prvo polugodište 2018.

Na dnevnom redu sjednice također su, među ostalim, Prijedlog plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu, Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2017. godinu, te Izvješće predsjednika Vlade Republike Hrvatske o održanim sastancima Europskoga vijeća u 2018. godini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene