Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BULJ I DALJE PROTIV

Sinjani opet prosvjedovali protiv termoelektrane Peruća: "Ovo je mutna igra, ali to neće tako ići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Sinja i danas su se spontano okupili, a Miro Bulj pokušava obraniti svoju i Mostovu podršku Strategiji prostornog razvoja koja predviđa i termoelektranu na Perući.

Za Strategiju su u Saboru glasovali i Mostovci, pa i Sinjanin Miro Bulj koji se sa sugrađanima žestoko borio protiv te elektrane. Krenule su po Sinju i priče o Buljevoj nagloj promjeni stavova, a on i danas pokušava obraniti dizanje ruke "za".

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Što god se izglasanom Strategijom planiralo Sinjani su sigurni da se ovdje gdje je zacrtana graditi neće.

Revoltirani Sinjani su se i danas okupili kraj jezera Peruća. Vladi poručuju da nikako neće dozvoliti, kako kažu, da na mutan način progura projekt plinske elektrane kroz Strategiju za razvoj republike Hrvatske

Pregrijavanje i uništavanje pitke vode rijeke Cetine od Sinja do Splita, pomor ribe, pepeo iz dimnjaka, samo su dio razloga.

"Ovo je sigurno mutna igra. Na neki način izgleda da je Vlada htjela zadovoljiti ovaj narod pa su izbacili konkretno termoelektranu Peruća, ali su htjeli zadovoljiti svoje prijatelje investitore, ministre pa su ostavili potencijalnu lokaciju. Ako sad ne uspije, da uspije za ubuduće. Ali to neće tako ići", kaže fizičar Mislav Cvitković.

Miro Bulj je prosvjedujući protiv elektrane poručivao da je u toj borbi spreman primiti i metak, a i danas tvrdi isto. "Bio sam protiv elektrane i uvijek ću biti unatoč svim lažima i obmanama", kaže Bulj. 

No, glasao je za Strategiju u koju se bez teksta ušuljala grafika s elektranom. "Ima 500 stranica, ja se nemam šta pravdat", odgovara Bulj na pitanje kako nije vidio sporni grafikon. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene