Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napuštanja SDP-a

Siniša Varga ne otkriva hoće li ući u nečiji klub: "Imam pravo koristiti svoj mandat kako sam ga i dobio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva mjeseca prije izbora za Europski parlament u SDP-u su se pojavile nove trzavice. Stranku je napustio Siniša Varga, nezadovoljan odlukom Davora Bernardića da Mirelu Holy, koja je iz SDP-a izašla prije šest godina i godinama ga kritizirala - nagradi mjestom na listi.

Prekipjelo mu je, kaže, zbog loših izbornih rezultata u Lici i ponude Mireli Holy da bude na listi za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

„Prilično je bila kritična prema SDP-u i ta kritičnost prema stranci je dovela do detronizacije SDP-a i dovođenja HDZ-a na vlast“, smatra Varga koji tvrdi da je Holy veliki čimbenik u tome.

Mirela Holy pak na pitanje osjeća li se odgovornom što je Varga napustio SDP odgovara kako misli da to nije stvarni razlog zbog kojeg napušta stranku.

„Mislim da se moje ime pokušava koristiti u unutarstranačkim obračunima“, kaže Holy kojoj danas nije žao što je kritizirala SDP i Bernardića.

Iako šef stranke Davor Bernardić smatra kako bi bilo korektno da Varga vrati mandat stranci koja mu je to omogućio, on poručuje kako „kako saborski zastupnik i nezavisni ima ustavno pravo koristiti svoj mandat onako kako ga je i dobio“.

Još nije odlučio hoće li ući u nečiji klub.

Upitan hoće li biti unutar kluba Milana Bandića, Varga poručuje kako za sada ne razmišlja o pristupanju nijednom klubu, ali istovrenemo tu mogućnost ne otklanja.

Podsjetimo, SDP je od početka mandata napustilo devetero zastupnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene