Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro izbori

TKO ĆE KOGA PODRŽATI? SDP-ovci o izboru Milanovićevog nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je da bi, ako se on kandidira, za novog predsjednika te stranke podržao Orsata Miljenića. O tome koga bi podržali oglasili su se i Peđa Grbin i Željko Jovanović.

Siniša Hajdas Dončić osobno bi, kazao je na konferenciji za novinare o stanju u SDP-u, podržao Orsata Miljenića za predsjednika SDP-a, ako se on kandidira. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

To je, kaže, subjektivan stav i ne bi sudjelovao u njegovoj kampanji, jer podrška Miljeniću nije službeni stav SDP-a Krapinsko-zagorske županije iz koje dolazi Hajdaš Dončić.

Objašnjava kako oni za sada nemaju favorita i čekaju službene kandidature. Na pitanje sudjeluje li Zoran Milanović u odabiru novog predsjednika SDP-a, Hajdaš Dončić kaže da to ne zna, ali da bi njegova potpora bilo kojem kandidatu nanijela štetu.

Hajdaš Dončić smatra kako SDP-u sada treba lider drugačiji od Zorana Milanovića.

Konferenciju na ovu temu održali su i riječki SDP-ovci Peđa Grbin i Željko Jovanović.

Grbin je izrekao podršku Ranku Ostojiću jer se ''pokazao dobar kao čovjek i kao stranački drug", a i kao čovjek u vrijeme izbjegličke krize kada je poduzeo sve da se humano odnosi prema izbjeglicama.

Željko Jovanović nije bio toliko precizan kada je riječ o konkretnom imenu koje podržava, ali je rekao koga neće podržati. ''SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa - taj kandidat se sam isključio, treba nam osoba koja će se posvetiti stranci, socijaldemokraciji", rekao je Jovanović koji se ispričao građanima koji nisu izašli na izbore - jer nisu vidjeli poticaj za izlazak u kampanji Narodne koalicije.

Žao mu je što građani nisu kaznili HDZ u osmoj izbornoj jedinici jer je HDZ kaznio Rijeku i 'ugrozio opstojnost talijanskog manjinskog dnevnika La voce del popolo, talijanske izdavačke kuće EDIT, srpskih Novosti, HNK I. pl. Zajca' - građani su im to oprostili, kaže. i nada se da HDZ neće razočarati građane koji su im to oprostili.

Oba ova SDP-ovca ističu da više kandidata za predsjednika stranke ne može štetiti - više kandidata znači da će više problema izaći na vidjelo, ali i više programa – njihov je stav.

Rekli su da ne mogu dati ostavke na mjesto u predsjedništvo stranke jer bi time ugrozili provođenje unutarstranačkih izbora.

Na tim će mjestima ostati do sljedećeg vikenda kad će se raspustiti, odnosno biti 'tehničko predsjedništvo' do izbora novog. O kandidatu za budućeg premijera nakon ove Vlade iz redova SDP-a, smatraju - prerano je govoriti.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene