Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovinska reforma

Sindikati traže ostavku ministra Pavića: "Šire strah na sve strane. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata zatražili su ostavku ministra rada Marka Pavića.

Sindikalci Krešimir Sever, Mladen Novosel i Vilim Ribić optužuju ministra Pavića da je zaustavio socijalni dijalog, potrošio milijune kuna novca poreznih obveznika na protureferendumsku kampanju prepunu manipulacija te za utjerivanje straha među građanima kako bi spriječio njihovo potpisivanje za referendumsku inicijativu.

"Ovaj ministar rada ubio je socijalni dijalog u Hrvatskoj. On je vojnik partije, mi ga držimo egzekutorom, ali nažalost nalogodavac je premijer Plenković", izjavio je Mladen Novosel.

"Gospodine Paviću, podnesite ostavku, mi to od vas tražimo!”, poručio je Novosel. Vilim Ribić zatražio je da ministar Pavić pokaže javnosti kako su došli do izračuna od 45 milijardi kuna navodnog duga ako se ispune sindikalni zahtjevi. “Oni izmišljaju brojku od 45 milijardi jer ta je brojka rađena na lažnim i krivim pretpostavkama, a onda ni sama brojka ne može biti točna”.

Krešimir Sever optužio je Pavića i aktualnu vlast da su protureferendumskom kampanjom financiranom novcem svih nas isprepadali ljude, izazvali efekt straha, uplašili ih kako bi spriječili referendum. “Šire strah na sve strane, ali ne bojte se! Mi se ne bojimo. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji”, poručio je.

Sindikalni čelnici pozdravili su sve “stranke koje su progledale”, uključujući one koje čine Vladinu većinu, a sada su se izjasnili da podržavaju referendum, ocijenivši kako su HDZ i HNS ostali usamljeni te kako mirovinska reforma više nema političku podršku ni minimalne većine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podsjetio na prošli referendum Bačić opleo po sindikatima i oporbi: ''Vlada provodi informativnu kampanju o mirovinskoj reformi''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebno 385.000 potpisa "Zabrinuti smo": Sindikati objavili koliko su potpisa prikupili za referendum protiv odlaska u mirovinu sa 67

Još jednom su pozvali građane da se odupru samovolji vlasti, da pokažu kako se ne boje i da u što većem broju potpišu za referendum o promjeni uvjeta za mirovinu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene