Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sklapanje nagodbe

Sindikati podržavaju izvanrednu upravu Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su u ponedjeljak rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika.

Dva sindikata koji u sustavu Agrokora imaju najveći broj članova, u zajedničkom priopćenju izražavaju "punu potporu radu izvanredne uprave, koji ide u smjeru sklapanja nagodbe između vjerovnika".

Pročitajte i ovo Ilustracija nagodili se s EPPO-om Lagali pri kupnji strojeva za poliranje mramora pa osuđeni za prijevaru Slika nije dostupna Ne spore dogovoreni iznos Fortenova: ''Poštujemo nagodbu i sve obveze. Dobavljačima smo predložili plaćamo u skladu s mogućnostima''

Sklapanje nagodbe između vjerovnika jedini je način opstanka društava iz sustava Agrokora, te zadržavanja gospodarske djelatnosti i radnih mjesta, ocjenjuju sindikati.

"Radnici očekuju političko okruženje koje će osigurati uvjete u kojima će vjerovnici u postupku izvanredne uprave sklopiti nagodbu u zakonom predviđenom roku i na taj način osigurati gospodarsku budućnost društvima iz sustava Agrokora, a radnicima osigurati posao i budućnost u Hrvatskoj", stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene