Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslani kanaderi

ŠIBENSKIM KRAJEM BUKTE POŽARI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji jeplanuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom.

Požar koji je nešto poslije 13 sati planuo između Jadrtovca i Žaborića kod Šibenika blokirao je promet Jadranskom magistralom. Vatra je došla blizu kuća. Vatrogasci savjetuju ljudima da zatvore prozore i slušaju njihove zapovijedi. Ovo je šesti požar danas na šibensko-kninskom području. Podsjetimo, ranije jutros gorjelo je i u skradinskom području u blizini Turističkog kampa Krka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gori trava i nisko raslinje Buknuo požar kod Šibenika Slika nije dostupna Zbog požara evakuirano stanovništvo iz Jasenova pokraj Šibenika

'Strah me baš, bila mi je ovdje unuka, beba pa sam ih poslala da idu u Šibenik. Ovako mi malo dođe plakati, ali prođe brzo', rekla je Milena Peran.

'Svi smo uznemireni. Lako je neka gori šuma, ne daj Bože da se šta vatrogascima desi i ljudima i kući. Nije lako izgubiti kuću koju gradiš cijeli život', kaže Branka Bumbak.

'Bura nam otežava gašenje, nepristupačan je teren nema puteva s kojima možemo raditi vatrogasnom tehnikom, oslanjamo se isključivo na zračne snage', kaže Volimir Milošević,  zapovjednik JVP Šibenik.

Inače, zbog požara su se raniej stvorile ogromne kolone i zastoji na magistrali od Šibenika prema Splitu.

Trenutno najviše problema, kako piše ŠibenikIN, stvara i požar između Mučića i Brodarice.

'Požar se nalazi u gustoj borovoj šumi, a nema dovoljno pristupnih šumskih puteva, pa se vatrogasna tehnika teško probija. Vatra se širi u smjeru Brodarice, predio Luša, u kojem smo već organizirali obranu. Tamo se nalaze objekti, pa smo rasporedili snage kako bi ih mogli braniti', rekao je Milošević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene