Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEDNICA SABORA

Zekanović: "Koronavirus jedino neće zahvatiti Sabor jer kolege rijetko dolaze"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovim zakonskim prijedlogom, o kojem će se zastupnici očitovati poslijepodne, uređuje se pravo žene na samoodređenje i slobodno odlučivanje o rađanju djece, to jest o pobačaju na zahtjev, pravo maloljetnica i osoba s invaliditetom na pobačaj, rok u kojemu je dopušteno obaviti pobačaj i druga pitanja.

Na 16. sjednici Hrvatskog sabora zastupnici trebaju raspraviti četiri točke dnevnog reda, među kojima je i SDP-ov prijedlog zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće, prema kojemu bi pobačaj u Hrvatskoj bio legalan, besplatan i dostupan.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Sabor Porezni paket Izglasane porezne promjene koje će utjecati i na plaće: "Očito ne živite u istoj državi kao narod, otiđite u trgovinu!"

SDP-ovim zakonskim prijedlogom, o kojem će se zastupnici očitovati poslijepodne, uređuje se pravo žene na samoodređenje i slobodno odlučivanje o rađanju djece, to jest o pobačaju na zahtjev, pravo maloljetnica i osoba s invaliditetom na pobačaj, rok u kojemu je dopušteno obaviti pobačaj i druga pitanja. Prije rasprave o SDP-ovu zakonu, a nakon slobodnih iznošenja stajališta klubova zastupnika, održat će se rasprava o prijedlogu strategije energetskog razvoja Republike Hrvatske do 2030. godine.

Mirando Mrsić na početku je govorio o lošem stanju u zdravstvu i dugu u sustavu za kojeg kaže da je pred kolapsom. Poručio je "ne privatizirajte zdravstvo".

"U Hrvatskim apotekama nema maskica. Ne želim činiti paniku, ali postavljam pitanje premijeru Plenkoviću zašto nema?", pita se Hrvoje Zekanović koji govori o koronavirusu te je zabrinut da se Hrvatska ne može nositi s epidemijom.

"Jesmo li spremni? Ima li Hrvatska dovoljno respiratora? Svaki 3-4 pacijent završi na respiraturu", kaže Zekanović.

"Koronavirus jedino neće zahvatiti Sabor jer kolege rijetko dolaze pa nema koga", zaključio je Zekanović. 

Ivan Pernar predlaže da se one koji se bave kriminalom smjesti u zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene