Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako mu se skine imunitet

SDP će vjerojatno predložiti razrješenje Milijana brkića s mjesta potpredsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se čekaju ispitivanja u novom kraku afere SMS, SDP zbog situacije u kojoj se našao potpredsjednik Sabora Milijan Brkić odlazi i korak dalje.

U slučaju da u Sabor stigne zahtjev tužiteljstva za skidanjem zastupničkog imuniteta, SDP će vjerojatno predložiti da se Brkića razriješi te dužnosti.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran Slika nije dostupna Novi krak afere Krešo Beljak o aferi SMS: ''U svakoj normalnoj državi HDZ bi bio zabranjen"

No, zasada ne misle inicirati Brkićevu smjenu, smatraju da HDZ prvi mora povući taj potez.

Podsjećamo, nakon kaznene prijave, osječki su tužitelji otvorili istraživanje protiv Brkića, njegova brata Joze, te Franje Varge i Blaža Curića, zbog ne-zakonitog presretanja računalnih podataka na štetu četiri osobe.

"Mi ćemo ako HDZ u razumnom roku ne reagira morati reagirati, vjerojatno s nekim
drugim oporbenim strankama, ali moj dojam je da ako dođe do skidanja imuniteta da će HDZ sam smijeniti potpredsjednika Sabora jer bi njegov ostanak na toj funkciji nakon eventualne optužnice značio veliki izraz nepovjerenja HDZ - a prema državnom odvjetništvu i policiji, a moj dojam je, gledajući sa strane da HDZ nešto više vjeruje DORH-u i policiji, nego gospodinu Brkiću u ovom trenutku", rekao je Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene