Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Borba protiv iseljavanja

SDP: ''Nitko u Hrvatskoj ne smije imati plaću manju od 3.000 kuna''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Dostojanstven posao i dostojanstvena plaća, ključni elementi borbe protiv iseljavanja iz Hrvatske'', tema je SDP-ove konferencije za novinare.

SDP je sazvao konferenciju za novinare kako bi govorili o iseljavanju iz zemlje. Razlog tome SDP vidi u situacijama u kojoj je mladima teško pronaći posao u Hrvatskoj, a onima koji i rade plaće su male.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Tri su načina da zadržimo ljude u zemlji, predlaže predsjednik SDP-a Davor Bernardić: ''Povećanje plaće, povećanje siguirnosti rada i omogućiti lakše zapošljavanje za mlade''.

Minimalna plaća 3.000 kuna

''Nitko u Hrvatskoj ne smije imati plaću manju od 3.000 kuna'', rekao je Gordan Maras na SDP-ovoj konferenciji za novinare te dodao da ta opozicijska stranka predlaže stimuliranje zapošljavanja ljudi na neodređeno kroz oslobađanje plaćanja doprinosa.

Josip Trica,  predsjednik savjeta za gospodarstvo SDP-a, istaknuo je da je Hrvatska na zajedničkom europskom tržištu rada, ali da nismo atraktivni ni za naše građane pa je malo vjerojatno da ćemo privući druge iz drugih zemalja. Smatra da je je potrebno napraviti tako da Hrvatska može privući radnu snagu u svoju zemlju i zadržati je u zemlji.

Konferencija za novinare Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske na temu „Dostojanstven posao i dostojanstvena plaća, ključni elementi borbe protiv iseljavanja iz Hrvatske“, na kojoj je govorio Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Gordan Maras, saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Tanja Dalić, predsjednica savjeta za rad, zapošljavanje i socijalni dijalog SDP-a, i dr. Josip Tica, predsjednik savjeta za gospodarstvo SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene