Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POREZNA REFORMA GOTOVA

Saznajte koliko će vam veća biti plaća od sljedeće godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković preuzimajući dužnost u Banskim dvorima najavio je da mu je prvi plan porezna reforma i da će u nju krenuti već sljedeći tjedan.

Na njoj je posljednjih mjeseci radio ministar Marić s nizom stručnjaka. Ono što sve radnike zanima - kolike će im biti plaće i od kad će one biti veće.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković POSLJEDNJA PRIJE IZBORA Ovo se rijetko viđa, sjednica Vlade počela na nesvakidašnji način: "Hrvatskoj su uplaćena 162 milijuna eura" Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija''

To je u Dnevniku Nove TV otkrio Mislav Bago.

"Ministar Zdravko Marić već u ponedjeljak odlazi u Banske dvore s desetak zakona. Porezna reforma obuhvaća i neporezivi dio plaće i PDV. Doznali smo da će se povećavati neoporezivi dio. Na plaći od 5.000 kuna moguće je povećanje od 100 kuna, ovisi o tome gdje živite i koliko imate članova obitelji. Na plaći od 5.800 kuna moguće je povećanje i do 200 kuna. Na plaći od 9.000 kuna povećanje bi moglo iznositi 300, a na plaći od 15.000 kuna tisuću kuna", otkrio je u Dnevniku Nove TV Mislav Bago.

Kazao je kako je ideja Vlade da što više radnika dobije veće plaće, a da oni koji imaju veće plaće ne budu dodatno oporezivani kako bi primjerici liječnici i IT ostali u Hrvatskoj.

"Ima cijeli niz planova koji se trebaju sprovesti u sljedećem razdoblju. 36 posto bit će najveća stopa za oporezivanje, ukidaju se neke olaškice i oslobođenja, no dječji doplatak neće se dirati. PDV će biti manji za 1% od 2018, a razmišlja se i o međustopi za neke proizvode", kazao je Mislav Bago i dodao da će prezenatacija nove porezne politike biti sredinom sljedećeg tjedna dok bi povećanje plaća trebalo na snagu stupiti 01.siječnja 2017. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene