Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne izlazite, ne vozite"

VIDEO Pogledajte kako je snijeg zaustavio život u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednički je stav svih hitnih službi da Dubrovčani zbog obilnog snijega ne bi trebali izlaziti iz svojih kuća ako ne moraju, te da izbjegavaju korištenje automobila, čak i ako imaju zimsku opremu i lance.

"Treba voditi računa i o tome da bi tijekom noći moglo doći do zaleđivanja cesta", izjavio je Vlahušić novinarima, dok je ravnatelj dubrovačke bolnice Mario Bekić rekao kako je tijekom dana zbog raznih ozljeda vezanih za vremenske neprilike hospitalizirano 15 ljudi.

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Slika nije dostupna Pao snijeg nakon 8 godina RIJETKI PRIZORI IZ DUBROVNIKA Građani oduševljeni snijegom, neki čak i skijali po gradu!

Ante Vuletić iz dubrovačke prometne policije izvijestio je kako je tijekom jutra bilo više prometnih nesreća koje su većinom mogle biti izbjegnute da je bila korištena zimska oprema. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Stjepko Krilanović istaknuo je kako vatrogasci zasad nisu imali većih intervencija, ali se očekuju problemi ako temperatura noćas padne ispod ništice.

Đuro Deranja, direktor Javnog gradskog prijevoznika Libertas, naveo je kako su u javnom prometu jutros bili veliki poremećaji, da prometuje samo pet autobusa, prema Mokošici, skraćenom linijom broj 6 prema Pošti Lapad te prema Općoj bolnici Dubrovnik. "Ovisno o vremenskim prilikama otvarat ćemo veći broj linija, ali zasad to nije moguće", rekao je Deranja.

Zamjenik tehničkog gradonačelnika Željko Raguž kazao je kako su ralice od ranog jutra na cestama, a prioriteti su glavne žile kucavice grada, koje se stalno čiste i ralice neprestane rade - Ulica Iva Vojnovića, Ulica branitelja Dubrovinka, Ante Starčevića, Vladimira Nazora, Put od Mihajla prema Općoj bolnici Dubrovnik.

Član uprave Vodovoda Pero Mišković naveo je kako je dosad prijavljeno preko 300 slučajeva smrzavanja vodomjera ili puknuća i zaleđivanja cijevi, ponovivši poziv Dubrovčanima da zaštite vodovodne instalacije od hladnoće.

Građanima je sa sastanka upućena i zamolba da do normalizacije vremenskih uvjeta ne iznose smeće, a kako su poručili iz Elektrojuga, izuzev jednog manjeg kvara opskrba električnom energijom zasad je normalna.

Ralice čiste snijeg u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Dubrovačkom primorju i Stonu

Snijeg koji je u noći s utorka na srijedu pao na širem dubrovačkom području osim u Dubrovniku uzrokovao je probleme u prometu i u okolnim općinama Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston gdje su ralice stalno na terenu.

Iz Općine Konavle kažu da 'ni stariji Konavljani ne pamte da je ikada ovoliko dugo Konavle bilo okovano niskim temperaturama koje su prelazile i minus 10 stupnjeva Celzijevih.

''Radeći u iznimno teškim uvjetima svih 20-tak vatrogasaca, dvije ralice i terenska vozila su proteklih tjedan dana danonoćno bili na terenu čišteći puteve i pomagajući onima kojima je pomoć bila potrebna. Svaka kuna koju je Općina Konavle uložila u svoje vrijedne vatrogasce, posebno u ovakvim situacijama, pokazuje se itekako pametno uloženima'', rekao je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.

Načelnik Općine Ston Vedran Antunica rekao je da su ceste u Stonu prohodne, snijeg čiste i općinske komunalne službe i tvrtka ''Dubrovnik ceste''. Prema riječima načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija, ralica je čistila smo državnu cestu D-8.

''Ralica je prošla samo na državnoj cesti, magistralom, a drugim cestama nije prošla. Ostale ceste mi čistimo sa strojevima, rovokopačem i drugim strojevima građevinske mehanizacije'', kazao je Nardelli.

Načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić rekao je kako je napadalo oko deset do 15 centimetara snijega.

''Napadalo je 10-15 centimetara snijega svugdje, ali čisti se, sve su ekipe na terenu, ralice, vatrogasci, komunalci, baca se sol. Osim što su bile tu na cesti neke prometne nezgode, zasad nemamo drugih većih poteškoća na prometnicama. Imamo i dvije ralice koje čiste ceste'', rekao Knežić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene