Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAŠA BROZ

Žestoka poruka Titove unuke: "Da mogu, zabranila bih svima koji se bave politikom da ikad više spominju ime mog djeda!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unuka Josipa Broza Tita osvrnula se na pitanje vraćanja biste njezina djeda u Ured predsjednika na Pantovčak, odakle ju je uklonila Kolinda Grabar-Kitarović. Neki se pitaju hoće li je novoizabrani predsjednik Zoran Milanović vratiti.

Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita, na društvenim mrežama osvrnula se na "goruće pitanje" premještanja Titove biste s Pantovčaka. Kolinda Grabar-Kitarović uklonila je bistu s Pantovčaka, pa se mnogi sada pitaju hoće li je novoizabrani predsjednik Zoran Milanović vratiti.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište Slika nije dostupna Jedna se vraća vlasniku Na Pantovčaku više nema niti jedne biste: Predsjednik ih je sve uklonio iz predvorja, neke bi mogle završiti u muzejima

"...predsjednik je mrtav, imamo predsjednika!! A vezano za petogodišnje maltretiranje nacije pitanjem adrese THE biste, želim reći sljedeće;

Da ja mogu odlučivati, zabranila bih apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spominju ime mog djeda!!!!! Da znate (kao što očito ne znate), obitelj ne može zabraniti ni ćurki ni crnom vragu da seljakaju komad nečega naokolo. Nadalje, smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo, pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti, a bogami niti razjediniti narod.

Duhovno stanje nacije, odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze s bistom/Titom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo ponuditi. A najčešće nemaju. Sve u svemu, pat-pozicija. Bilo kako bilo, pitanje THE biste pokazuje jad i bijedu politike koja se od 1990. do danas nije niti za pedalj odmaknula od istih problema i ideoloških tema prebacujući lopticu slijeva nadesno i obrnuto. Ili je ljevije ili desnije jedino su problemi stabilni i permanentni.

Stanje u državi takvo je da bi djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir. Moram se nasmijati ambicioznoj neinteligenciji svih koji misle da će THE bista riješiti pitanje naše podijeljenosti. Na kraju, vjerujte, imate je**nu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven jer naša zemlja kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima. I btw sretno vam novo desetljeće...

Nada postoji, pa sad da vidimo to svjetlo", napisala je Saša Broz na Facebooku i prikupila brojne komentare ljudi koji se slažu s njom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene