Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno u Saboru

Robert Šveb novi je glavni ravnatelj HRT-a, glasanje nije prošlo glatko

Oporba je tražila stanke, glasanje je ponovljeno, ali Robert Šveb novi je glavni ravnatelj HRT-a.

Nakon ponovljenog glasanja zbog pogreške u proceduri, sa 77 glasova za i 55 protiv prošao je prijedlog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se za novog čelnog čovjeka javne televizije postavi Robert Šveb.

Pročitajte i ovo Banski dvori Značajna svota Vlada daje dodatna sredstva javnoj televiziji Sanja Račić nakon teške borbe Preminula novinarka Radio Osijeka Sanja Račić: "Zauvijek ćemo se sjećati njezina osmijeha, vedrine i topline"

"Donesena je odluka kako je predložio Odbor. Prošla je odluka o imenovanju Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a". rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Oporba se protivila prijedlogu, zbog čega su danas tražili i stanke, još jednom ponavljajući kao je Šveb loš izbor, tvrdeći da je u sukobu interesa. Mostovci su zbog svega napustili sabornicu. Zbog protivljenja oporbe prijedlogu vladajućih Odbor za medije morao se sastajati tri puta.

Izabran je nakon što je s te pozicije morao otići Kazmir Bačić, priveden u lipnju u aferi Vrtlovi svjetla. On se inače jučer vratio na HRT, na radno mjesto inženjera u tehnici.

Zbog izbora glavnog ravnatelja HRT-a prošlog četvrtka na raspravi u Saboru izbila je i pobuna. Ujedinjeni zastupnici oporbe su se okupili oko govornice i spriječili daljnji rad Sabora. Nino Raspudić iz Mosta citirao je Danteov Pakao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene